en ny början

Att börja något nytt, med något gammalt. Se tillbaka på året som gått. Andas ut det gamla och sätta punkt. 2012 har varit omtumlande, mycket och ofta i det tysta. Hudlöst och skört. Ändå en spirande urkraft och mer skinn på näsan – det svåra i att kombinera just dem, det nakna med det färggranna.

Yogan, kundaliniyogan, som bara galopperade in i mitt liv, öppnade upp dörrar  och gjorde mej mer hel. Förde mej in på yogalärarutbildningen, som genomsyrat det mesta i år och som förärat mej med dendär kampen, som utspelas mellan gamla invanda mönster och det nya, mjukt krävande och prövande. Hur jag vaknat på flera sätt och kanske äntligen börjat förstå att min yoga börjar inifrån. Allt det andra är sekundärt.
Ringarna på vattnet. Det som föds ur det man brinner för. Vår shala, Maricas, Sues och min. Det lilla krypin:et i källaren. De tända ljusen, yogisarna och känslan av att vara någon annanstans. Där less is more verkligen får en ny betydelse och där maskerna får falla. Andningshålet, oasen. Också insikten att jag just nu inte ska undervisa mer än såhär. Acceptera känsligheten och den låga stresströskeln, leva som jag lär.
Hälsan, själen och kroppen. Hur det hänger ihop och hur jag insett en del saker sedan nyårsklockorna ringde denhär tiden ifjol. Skörheten. Balansgången. Hur det är så lätt att lura sig själv och vilja tro man är starkare än man är. Så trött som jag varit. Sommaren som var så kort och semestern som knappt var ett djupt andetag lång. Instängdheten och fyrkantigheten när alarmet går igång måndag efter måndag. Sömnen. Ett evigt sovande. Blodprovet som visade på låga värden och yrseln som tilltog. Maten, hungern och sockret. Kokosoljan och grädden i kaffet. Kaffet som jag inte vill sluta dricka, njutningen. Jag gör mina egna val. Sockret och hur det påverkar mej – mer än jag trott. Experimenterandet, avhållsamheten – sökandet efter min väg, min mat. Köttet som jag valt bort och mår så mycket bättre av, men sätter inga oöverstigliga värderingar i det – vare sig för mej själv eller för någon annan. Det ekologiska, mer och mer en renare mat. Renare och schysstare produkter både i håret, på kroppen och i magen. Självklara val.

Tiden. Mina 24 timmar. Vad jag gör med dem. Vad jag vill göra med dem. Kalendern, prioriteringarna. Säga nej. Säga ja. Ta ansvar, men också släppa taget. Ge mej själv utrymme att vara lat, men också tid för den egna yogan och avsätta energi för meditation och kontemplation. Välja bort sådant som stjäl av min kraft, istället se till att få tid för familjen, vänner och träning. Ja, träning. Min komplettering till yogan. Pulshöjande utfallssteg och jobbiga hantellyft hemma på vardagsrumsgolvet. Det enkla, men effektiva. Mitt intresse för hälsa och övertygelsen att man inte behöver må sämre, bara för att man blir äldre.

Ett år då jag reviderat mycket. Betraktat mej själv ordentligt, tittat inåt och inte blundat för något. Sett saker klaffa, men också falla samman. Omfamnat så oändligt mycket mer än jag någonsin tidigare gjort. Gett yogan & meditationen arbetsro, låtit dem få hållas och bara följt med. Inte utan tandagnissel, men ändå. Släppt en del förtöjningar och ser framemot att få lossa några till under 2013. Det är nog det jag ser i min kikare, mer frigörelse och mer öppenhet. Allt vilande i ett lugn, som trots sin bräcklighet verkar ha kommit för att stanna. I mej. Hos mej. Sat Nam.
Annonser

7 reaktioner på ”en ny början

 1. Anonym sa…
  Åh, vackert vackert! Ska bli så kul att följa dig på din nya adress.

  Nyaåretkram!

 2. Yes! Vad glad jag blir :) Så fint och så Du. Jag är med självklart.

 3. Tack ♥
  Ja, jag trivs ju redan här :)

 4. Så fint du gjort det här. Och jag känner igen och känner mig välkommen. Tänker på mig själv som funderade på att lägga ner min blogg när jag kom från Indien för snart 1.5 år sedan och hur det sedan slutade med att jag skaffade en till! Ibland vill vi ha förnyelse även här i bloggvärlden. Och jag tycker mycket om din design! Kramar

 5. Så fint Nina! & en suck av lättnad att du är kvar. Kramar & Gott Nytt 2013

 6. Åh vad fint du gjort här!
  Jag kommer självklart att följa dig även här. Har redan länkat till din sida. ;)
  Ser fram emot att få läsa mer av dina vackra ord under detta nya år.
  God fortsättning fina!

 7. Tack för glädjeropen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s