maten och sambandet

När man vill äta rätt. Det som är rätt för just min mage, ja hela min kropp. Inte svårt alls hemmavid, men så är vi i stan och det är faktiskt riktigt dåligt med bra matställen här hos mej. Det är pommes frites och biff som gäller, både högt och lågt. Visst, jag kan be om att få grönsaker istället för det friterade, men det är något med lokalen där maten är sådär tung och salt. Vatten är nästan omöjligt att få utan is, eller så är det iskallt i kranen man tappar ur åt sig själv. Jag sitter längst ute på stolskanten och hinner knappt svälja klart innan jag vill att vi går. Efteråt däst på detdär plufsiga sättet. Senare på kvällen ska jag göra mitt träningsprogram, men det är som att träna med sirap i benen och skavsår i lungorna. Den sköna träningslättnaden uteblir. Och så törstig att jag kunde tömma en sjö – jag som annars måste tvinga mej att dricka då jag inte känner törst så lätt. Alla cirklade rubbade bara för en sorglig, friterad grönsaksbiff.

Yogan och den växande kroppsmedvetenheten vänder ut och in på allt. Det går inte att gömma sig längre. Går inte att fuska eller tumma på tallriken. Det känns med en gång. Påverkar i många timmar. Inte minst känns det sen när man dagen efter ställer sig på yogamattan och märker hur musklerna beter sig märkligt, är styva och ömma. Hur andetaget rosslar eller är svårtaget. Eller när jag, som igår, hade ett träningspass inplanerat som kräver lite jävlaranamma. Så står jag där med ingen ork eller lust alls. Energitömd.

Så inte värt det.

Annonser

2 reaktioner på ”maten och sambandet

  1. Åh så rätt du har. Den där maten. Som egentligen betyder mycket mer än vi tror. Z skriver i sin bok att det är den delen av yamas som poängteras inom hatha yogan – the pure intake of food. Och maten är ju inte heller bara maten som vi äter, det är ju resten också. Precis som du skriver om hela miljön runtomkring när ni åt. Jag har blivit ganska restriktiv med en mängd saker som du vet, men samtidigt tänker man ibland att det inte gör något, men det gör det!

  2. Blir bara tydligare. Självklarare. Vi är vad vi äter. Och det är inte bara precis det vi tuggar, utan allt från varifrån maten kommer och med hur mycket kärlek den blivit tillagad :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s