sköna söndag, matlåda och risproteinSå vitt idag. Dimmigt, krispigt och fuktigt på samma gång. Lätt att andas.

…och så skönt med ledig söndag, det gör det ännu lättare att andas. Så ofta de senaste åren har jag hållit yogapass på söndagkvällar och ävenom det har sin charm och det på alla sätt är ett fint avslut på helgen och en fin början på en ny vecka, så är det ett åtagande. Nu på höstterminen höll jag klass varannan söndag, en lagom kompromiss, men planerade inget inför vårvintern och det är jag tacksam för. Idag.

Istället tid för hundpromenad, funktionell träning utan klockhets och hemlagad pizza med quornfärs. Lyx att ha matlåda klar till jobbet imorron – det är inte alltid det lyckas. Gapar skåpen tomma (och inspirationen likaså) försöker jag ändå tänka till och skrapa ihop en lunch, som fyller både närings- och mättnadsfunktion. Det kan vara två kokta ägg, en avocado, grynost (keso) och en massa riven morot. Jag gillar mix och plockmat. Hellre det än att tvingas hämta mikromat från butiken, vilket jag är glad att händer väldigt sällan numera. Förut hade jag svårt för smoothies och olika shakes, men sen jag hittade Renée Voltaires risprotein har jag säkrat ett fullgott mellanmål och tillskott. Smaken funkar inte att mixa med vadsomhelst, men med tex. kesella/kvarg, apelsin och en skvätt linfröolja går det finfint ner.

Att sånt en söndagkväll nersjunken i soffan, med en begynnande träningsvärk, som kommer göra mej sällskap på yogamattan imorronbitti. Sat Nam på det.

Annonser

5 reaktioner på ”sköna söndag, matlåda och risprotein

 1. Sat Nam!
  och vet du…den här bloggbakgrund du har nu…den hade jag på min engelska blogg…

 2. Fina bilder & jag funderar också en del runtomkring maten nu. Kram

 3. Åh Marika, jag fastnade med en gång för denhär layouten – enda kruxet är ju att den är ”en äldre version” så funktionen att svara direkt under en kommentar finns inte. Ska kolla nångång om det skulle gå att fixa in!

  Ulrika, tack :)
  Och det känns oundvikligt att titta närmare på maten – allt har sin tid.

 4. Har du nån mail-adress Nina? Jag blev så GLAD av att hitta hit o jag skulle gärna vilja skriva några rader!

  Namaste!
  /Satya

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s