spring i benen

Bästa sköna vädret att vara ute i. Tre minus och så fuktigt i luften att andningen bara rullade på utan ansträngning fast jag sprang på rätt bra mellan varven. Mjuk, sträv snö under fötterna som dämpade – mumma för höft och knän. Lyckan när kroppen verkligen blir trött, spaghettiben och hjärtdunk. Euforin när de nämnda orkar och klarar mer & mer. För det är därför jag satt i en växel till. Jag vill verkligen har mera ork och uthållighet.

Om det då är åren som börjar ta ut sin rätt, eller vad det nu är, så behövs det hursomhelst lite mera go för att upprätthålla både flås och energi. Sommarens och hösten seghet var verkligen ingen höjdare nånstans. Mot slutet av november beslöt jag mej för att lapa inspiration och försiktigt köra igång. Nu börjar jag småningom komma underfund med vad jag vill och behöver göra. Hur min träning ska se ut – jämsides med yogan.

För nej, dethär är inget istället-för-yogan utan ett perfekt komplement. Kundaliniyoga är bästastebästa dealen för mej, det är verkligen det, men när det kommer till kondition och råstyrka så är det inte tillräckligt. Och jag som verkligen njuter av att vara igång har nog försoffat mej lite väl mycket senaste åren. Nu inser jag hur naturligt det är att hitta smygträning i vardagen och använda kroppen så mycket det bara går.

Det finns inga måsten, bara ren och skär rörelseglädje.
Och det mest fantastiska är att jag redan både känner och ser effekt, vågar nästan sätta en slant på att mitt blodvärde är på väg uppåt också. Ja!

Annonser

2 reaktioner på ”spring i benen

  1. Härligt med rörelseglädje. Då gäller det att passa på:-). Jag har fått ett par kg extra under jul så jag skulle också behöva springa. Men det går trögt just nu. Kram

  2. Jag älskar att röra på mej och känner rätt snabbt när det blivit för lite. Inte så att det handlar om prestation eller så, snarare att jag behöver motarbeta ett väldigt stillsittande jobb och i höstas när jag hade blodvärde i underkant så var det lite för lätt att hamna i en ond, lat cirkel. Nu är jag bara glad att vara igång igen!
    KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s