svajigt, men stabilt

Denhär helgen blev lite avig. På flera sätt. Hormonspel, ilska över oförrätter och så upptäckte jag att någon handlat i mitt namn på nätet. Bara hälften förstör ju den bästa av dagar. Fast jag tog mej helskinnad igenom, ordningen återställd på kontot och lugnare med det mesta andra också.

Märkligt hur småjobbiga saker tycks hopa sig när man har minst har lust och energi. Kommer ju inte ifrån att man undrar ifall man är mer magnetisk ibland eller om det helt enkelt är så att är man lite i obalans, så växer småbekymren också. För onekligen är det lite svajigt nu.

Insett, nu när jag vågat säga det högt, att jag nog varit närmare kanten än jag velat erkänna den senaste tiden. Det tuffar på rätt bra med allt och jag ser till att ta hand om mej, men det är ändå lös sand därunder. Små, små saker som jag lärt mej känna igen och som berättar att det läcker ut mer energi än det borde. Själv är jag lite blind för mina järn i elden, men när någon utifrån uttrycker att det kan ju inte vara så enkelt att jobba heltid, yogastudera, hålla yogaklasser, upprätthålla den egna yogadisciplinen, träningen och sen på det resten av livet, vardagen och alla bitar i den…. Ja, då rycker jag först på axlarna, sen börjar jag tänka och småningom trillar polletten ner.

Jag har ett par tuffa år bakom mej. Inte enbart jobbiga, fyllda med underbart också, men det har krävt sin kvinna. Envis är jag, stark vill jag vara, men dendär bräckligheten den är jag lite sämre på att ta hand om.

Inte undra på att kroppen börjar puttra och säga till om ett och annat.
Inte undra på att jag börjat tappa problemens proportioner nu igen.

Så nu har jag prioriterat att sätta mej ner på rumpan. På yogamattan. Bara varit. I den tysta, stilla meditationen. Ingen särskild kriya, ingen särskild meditation. Bara stillheten. Och jag känner så tydligt att det börjar sätta sig tillrätta. Jag ser och hör. Jag erkänner och säger högt att dendär gamla utmattningen försökt knacka på dörren. Förhoppningsvis öppnar det ett fönster istället och om inte annat hoppas jag att vågkammarna klyvs nu, innan de hunnit växa sig ännu större. Jag tackar dessutom att jag på torsdag får åka till Umeå – sätta i laddaren igen.

Annonser

6 reaktioner på ”svajigt, men stabilt

 1. Oj här känner man igen sig. och jag får en tankeställare för min kropp har också börjat signalera varning. och jag lät ett problem få alltför stora proportioner i fredags kväll.. Jo ja.. Tack för att du påminner mig. Kram!!

 2. Min har signalerat ett bra tag nu, de senaste månaderna morrat och de två senaste veckorna gapat mej i örat! Det skulle vara ”enkelt” om det handlade om en styv axel, men när det är på hormon- och mensnivå så blir det direkt lite mer invecklat… Glad om min påminnelse påminner någon annan också ♥
  KRAM

 3. Åh Nina. Visst är det så på något vis att när det snurrar åt ett håll blir det ibland så att det drar med sig mer skräp än det känns som man orkar med. Men du är lyhörd, jag tror inte du trillar över kanten den här gången. Skickar en kopp lugn, en varm omfamning, många tankar och energi

 4. Kram och tack Annika!
  Att vara lyhörd har ju sina sidor, men det är onekligen en fördel när man kan använda det som bromskloss…!

 5. Varmaste kramen till dig!!!

  Lotta

 6. Ja att jag känner igen mig i detta – det vet du. Jag tycker att du varit stark som orkat hålla igång med både heltidsjobb, egna yogaklasser och utbildning. Inte konstigt om någon skriker i örat på dig nu.
  Men med yogan som redskap är det lättare att upptäcka varningarna. Ja man blir faktiskt mer lyhörd för vad som pågår. Vad man mäktar med. Jag tror som Annika, att du denna gången inte kommer att trilla äver kanten.
  Ta dig tid nu att lyssna inåt och verkligen känna efter vad som gynnar dig. Vad som fungerar för att du ska må bra.
  Ta hand om dig fina! ♥
  Stärkande kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s