vakna på fel sida

Vaknade sliten idag. Sådär småsur och vill helst inte bli uppmuntrad. Ni vet. Måste få vältra mej i tycka synd om mej själv:heten en stund. Sen går jag vidare. Allt ska ju få vara där. Inte bara det glada fönstret utåt. Skäller på maken litegrann och torkar ilsket upp andras(!) klott från köksbordet. Snörar sen på mej löpskorna och andas in minus 10-grader i lungorna. Njuter och låter foten få jobba – den som jag är lite extra rädd om. Den håller! Och jag känner att den värsta surheten rinner av mej.

Gjorde en tacopaj igår, med mandelmjöl i skalet och quorn som fyllning istället för nötfärs. Så gott och så mättande. Perfekt att fylla på med när förråden sinar efter löpturen. Tänker på maten, igen, och gör lite triumferande segertecknet för i veckan visade blodprovet att mitt HB hade stigit rejält. Utan att jag druckit läbbig blutsaft. Istället byggt upp från grunden, med bättre mat (light version av lchf – eller egentligen lchp, low carb high protein), bra vitaminpiller med extra järn och mera rörelse, träning & puls. Ett mer hållbart alternativ i längden för mej. Tror jag.

Så. Småningom kura ihop i soffan och smutta på en god öl. Ja, toknjuta. Låta sista surheten rinna av. Vakna till en bättre söndag. Färdigvältrat i synd om mej-träsket. En sådan dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s