att stå still

Lite skönare inombords. Tack och lov. Däremot har jag varit hemma från jobbet idag. Blev plötsligt nedbrottad av feber igårkväll och en skruttig mage. Inte sådär seriöst bedrövligt mycket, men absolut off mode. Urvriden trasa-syndrom över hela linjen alltså. Sådär som det vill bli när det är något av overload i systemet.

Stå still. Ja, det var Marica som påminde mej i en kommentar. Jag gör det mer och mer. Kanske därför det verkar bubbla upp så mycket både inuti och omkring. Det finns äntligen så pass mycket tystnad att jag kan höra. Fast det gör ju ont, på något vis, när saker inte placerade sig där jag hade tänkt. Samtidigt är det så självklart att de kommer ju hamna precis där de ska, bara jag inte är där och petar hela tiden. Klåfingrigt.

Så jag koncentrerar mej så mycket jag kan på att stå still. Precis som jag gör i yogan, i vilan, när jag låter bli att klia näsan eller rätta till håret – för varje liten rörelse tar energi. Allt fix gör att onödigt mycket energi läcker ut. Min utmaning absolut, jag är en fixare och jag tänker för mycket.

En del saker behöver man ändå göra själv, allt landar inte i famnen bara sådär. Jag har rannsakat både kalender och hjärta. Dragit in veckoklasser och istället prickat in workshops. En ny sorts inspiration får utrymme, lite annat får möjlighet att sträva uppåt. Men där stannar jag till. Fixar inget mer nu. Går mina lunchpromenader, springer mina rundor däremellan, yogar och mediterar mer intensivt. Den yttre rörelsen söker sig inåt, masserar och bearbetar på plan jag inte når när jag försöker för mycket.

Tänker att det knappast förvånar att kroppen drog försiktigt i handbromsen igår. Lät mej veta lite hut.

Annonser

5 reaktioner på ”att stå still

 1. Jag kan ställa mig bredvid dig för jag ska också stå still ett tag. Kram!

 2. Samma här :) Och det härmed att fixa och läcka energi, så lustigt att du skriver om det, jag pratade om det på mina lektioner den här veckan. Det här med att alltid rätta till saker vid vissa övningar, tröjan, brallorna, linnet, håret you name it. Intressant det där, tränar mig själv på att göra rörelserna, inget mer och det är inte klokt så mycket irritation jag själv har upptäckt i mig. Stor kram och skön helg önskar jag dig i din skruttighet :)

 3. Så starkt, fint och modigt av dig att lyssna på kroppen och låta den styra dina val. Inspirerande och motiverande.
  Att applicera yogan utanför yogasalen är det jag tycker är det svåraste. Väl i studion är sinnet samlat och fokus ligger på topp. När dörren öppnas och verkligheten pockar på är det så mycket svårare. Men som du skriver – ”stå still, precis som i yogan”. Så rätt. Men ack inte så lätt ;)
  Även jag har tryckt på pausknappen. Skriva, yoga, träning, meditation, träffa vänner och promenader står på schemat.
  Önskar dig en underbar dag på alla sätt,
  kram Lina

 4. Pausknapp ja. Stillhet ja. Tystnad ja. BeJAkande av allt det som behövs för att energin ska hållas där den gör mest nytta.

  Kram och tack för alla fina kommentarer, all input och skön energi som bara virvlar runt bland er!!

 5. Heja dig!
  Massa värmne och krya-på-sig-kramar till dig! ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s