då det klickar till

Så märkligt och ändå så självklart. Hur även yogan blir mer rofylld när omkringlivet lugnat ner sig. Har känt mej väldigt rastlös, ja till och med stressad, i yogan. Helst bara satt mej ner för min meditation och sen hoppat upp och varit klar. Fast jag känt att jag inte på långt när varit klar någonstans. Trots det har jag inte tvingat mej, också stått emot lusten att analysera sönder och vara där och pilla i all oändlighet. Väntat ut. Och idag var det första gången på ett bra tag, som jag verkligen grävde ner tårna i min ullmatta och stannade kvar där. Länge.

Jobbar med en kriya, som verkar förlösande på inre ilska. Det är både ett roligt och rätt krävande pass. För mej fungerar det som en håv. Det pejlar in var jag har mina spänningar och ilskheter. Alldeles särskilt idag. Nyss. När jag låg där på golvet och höll ut, med benen några centimeter ovanför golvet minut efter minut. Istället för att ge upp och istället för att bara bli arg, håvades känslorna in och förvandlades till en konstruktiv ilska. Som bar mina ben. Praktiskt.

Hur kriyorna arbetar är inte alltid lätt att sätta fingret på. Det är en sak att läsa beskrivningarna och oo:a och aa:a över effekterna som utlovas, sen är det en helt annan femma när man sitter där och flåsar över jobbigheter och helst bara gav upp. Men så kommer tillfällen då det klickar till och man ödmjukt får dra hakan in mot bröstet och buga i tacksamhet & insiktsfullhet.

Vill citera Jona, ur hennes bok, för det landade så fullkomligt i mej – och gav lite extra skimmer över meditationen just idag.

”Vi blir varken bättre, vackrare, rikare eller lyckligare. Meningen med meditation är en enda sak. Att stilla tanken. När vi lyckas få en glimt av stillhet kan det som är verkligt och viktigt få komma fram och se dagens ljus. Vi får en upplevelse av inre frid och harmoni. Det ger vila i vardagen. Visdom.”    
Jona Dahlqvist

S a t  N a m

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s