meditation för att rensa upp

Karma. Allt vi gör skapar avtryck energimässigt. Allt finns kvar. I den karmiska databasen. What goes around, comes around.

Dharma. Att ställa till rätta och göra sitt bästa. Hitta sig själv i sig själv och leva ut sitt sanna jag. En andligt sätt att leva.

På Ängsbacka yogafestival 2010 gjorde jag min första 31 minuter långa kundaliniyogameditation, guidad av Guru Dharam Singh (bilden). Det var där och då jag insåg vad kundaliniyoga kan göra för mej. Meditationen heter Meditation for the arcline & to clear the karmas. Tänk dej att du sitter vid floden Ganges strand, du gör din dagliga meditation och skvätter vatten över ditt ansikte som en renande ritual. Denhär meditationen bottnar i det. Det renande vattnet, armarnas och händernas rörelse i din gloria (den sjätte kroppen). Du tvättar helt enkelt bort resterna av karma, som är alldeles onödigt att gå runt och släpa på. Du renar dej och förbereder dej för ett mer dharmiskt liv.

Det var alldeles underbart att göra denhär meditationen. Guru Dharam uppmuntrade oss att verkligen ta tag i jobbiga minnen, fragment ur sedan länge avslutade relationer och energiavtryck som inte längre gynnade oss. Låta dessa kastas över våra axlar tillsammans med det imaginära vattnet. Åh, det var så renande och jag kände verkligen hur jag lade gammalt bråte bakom mej.

Och som det står i instruktionerna så är det en meditation där vi lär oss vad mantrat Wahe Guru i sanning betyder. Total tillit. Sann glädje. Från mörker till ljus. Det sköna tillbakalutandet, det dharmiskt förlösande och karmiskt upplösande. Wahe Guru!

Annonser

3 reaktioner på ”meditation för att rensa upp

  1. Saknar Ängsbacka. Saknar att omge mig med ett drös likasinnade, det finns en sällsam styrka i att få vara många i samma filosofi. Saknar sammanhanget.

  2. Ja, jag känner som du Å. Ängsbacka i mitt hjärta! Om det inte var för 'om' så skulle jag vara där varje sommar, men tänker att det blir när det är dags. Om Shanti!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s