litet lyckobubbel

Ljuset återvänder, både ute och här bland bokstäverna. Tröttnade på den, visserligen ljuva, men lite väl dova templaten här innan. Det är väl så när dagsljuset äntligen börjat dröja sig kvar längre, så vill åtminstone jag helst slita ner de ynka gardiner jag har – in med allt ljus bara. Inget mörkt och murrigt. Tack.

Rensa i röran fungerar också. Både i garderoberna och i sinnet. Mediterar och betraktar allt som rörs upp. Små virvlar av tankefragment, som gör sig påminda. Sammanhang och kopplingar. Glad att den röda tråden alltjämt är meditationen – att det är den jag återkommer till när suset i öronen och bruset i livet stegras.

Men också löpningen. Det mjuka joggsteget, som så befriande tar mej framåt i ett alltmer njutbart tempo. Önskar det fanns löpskola kring mina knutar, så jag fick gotta ner mej ytterligare, lära mej mer och inte minst bygga ett löpsteg, som bär i längden. Det meditativa i att bara lunka på. Som det rensar! Gör det ljusare inuti. Lättare.

Och känslan när jag försöker klämma in benen i de tightaste jeansen och inser att det börjar komma muskler i vägen. Lyckobubblor och barnslig glädje. Samma jubel när armhävningar, med bara tårna i golvet, inte längre är så helvetiskt jobbigt. Hur stolt och förundrad jag är över de positiva effekterna. Till och med min pms känns mer hanterbar, visst jag hade en faslig omgång här senast, men det hängde ihop med en del annat också. För överlag känner jag vilken kraftfull medicin träning faktiskt är. Kraftfulla utfallssteg, burpees och crunches utav bara… Ren och skär svettkaskad! Rödflammiga kinder. Fånléende och så slak efteråt att en disktrasa verkar fräschare. Grymt skönt!

Ja, lyckan när krafterna återvänder och det ena inte utesluter det andra. Då röran inte längre känns obesegerbar. Wahe Guru. Sällsamt, spirande försiktigt vårglädje.

Annonser

4 reaktioner på ”litet lyckobubbel

 1. Läser gärna här även om det är mörkt. Tänder ett levande ljus…hehe…
  Muskler i vägen…skrattar…
  Du är härlig!
  Kram

 2. Åh så underbar bubblande text! Och så fint du har gjort det här i bloggen. Igen! Jag blir glad och tänker på mina egna armhävningar som gör mig stark och glad. Också. Stor kram och en skön helg önskar jag dig!

 3. Kram right back at ya :D

 4. Så skönt när man hittar vidare och mer roligt fylls på i livet!
  Kram och skön helg till dej med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s