poweryogisar! och mumma i vardagen

Colour my life. Ja. Gör det! Färglägg.
Det är så fantastiskt roligt när något nytt fylls på i livet. När man får dras med och bara njuta ett tag. När det är lätt att hitta motivation och inspiration. Jag känner att jag saknat det. Någonstans har jag varit lite för trött, haft lite för mycket i min kalender och tänkt lite för ofta att jag inte behöver. Inte behöver mer i mitt liv, att det är tillräckligt korvstoppat från förut. Ändå känner jag nu att jag verkligen haft ett tomrum.

Lite för lite rörelse. Lite för lite andetag ute i friska luften.

Så läser jag hos Annika och hennes längtan. Vilket också väcker en skön, liten tanke – att oj, så starka vi är. Vi yogisar. Vilken power vi besitter! Vi har styrkan inifrån, byggd på stadig grund. Allt vi gör, gör vi med andetaget. Allt vi orkar, blommar, frodas och växer ur vår navelpunkt. Balansen. Förmågan att prioritera rätt. Kroppskännedomen. Koordinationen (fast den kan inte jag skryta med). Meditationen, känslan inåt och antennen uppåt.

Kraftpaket.

Hur härligt är det inte att ha tillgång till allt dethär?! Låta det spritta i benen. Svettpärlorna i pannan när utfallssteget är extra tungt. Plankan – peace of cake.

Ja, jag är nyfrälst. Men också tämligen säker på att jag börjat bana väg för något mer etablerat. En hållbar livsstil, som även plockar fram skrattet i mej. Nyfikenheten. Lekfullheten. Lusten att upptäcka. Pröva på. Testa klättervägg. Involvera familjen i geocaching. Skidturer över vårvinterisar. MOJO-yoga på gymmet. Intresseanmälan till utlovad hardcore-cirkelträning. Vinterbad. Äventyr.

Utan att ge avkall på hjärteyogan. Den viktiga. Den centrala. Den grymt välgörande.
Istället stänger jag av tv:n. Läser bara böcker jag verkligen vill. Lägger mej tidigt om kvällarna. Vilar och tar igen mej. Bygger en grund att vila resten av mitt liv på. Som jag väntat! Som jag letat och grunnat de senaste åren. Osäkert, trevande låtit fötterna kolla om underlaget håller. Trillat igenom. Klivit upp igen. Gått framåt, bakåt. Velat.

Nu vaknar jag varje morgon och känner en ny sorts trygghet. Förvissning. Som att en gnutta svårmod äntligen släppt taget. Det är allt lite magiskt. Glad över alla resor jag gjort, stora som små. Hur allt har varit en bit på vägen. Den sanna identiteten och ljuslågan. Potentialen. Mumma i varjedagslivet.

Annonser

6 reaktioner på ”poweryogisar! och mumma i vardagen

 1. Eller hur?! Poweryogisar det är vi :) Och så härliga färger på dina kläder och skor!Kram kram

 2. Heja & härligt, det känns som du verkligen prioriterar dig själv nu. Kramar

 3. Ja, det var ju detdär med färger ;)
  Härligt! och kram tillbaka!

 4. Jag gör det. Så mycket jag bara kan. Egoistiskt på ett sunt plan :)
  Kram!

 5. Härlig läsning! Härliga färger!
  Du är där nu. Njut! :)
  Kärlek & värme ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s