vindbyar

Vaknar en stund innan alarmet och hör att det blåser rätt rejält ute. Snö piskar mot fönstret. Aha, en sådan dag. Pallrar mej till yogamattan och känner olusten surra runt i mej. Vinden i mej, Vatan, är rastlös och har svårt att fokusera. Får kämpa med kriyan så jag verkligen är närvarande i den. Möta den med jämnmod och långsamhet, såsom jag som Vata behöver ta mej an yogan för att inte lyfta från golvet. Borra ner sittbenen i mattan och hålla stadighet i navelpunkten.

Och ute fortsätter det blåsa. Jag kan knappt ligga still i Savasana. Det plockar i hela mej. Ger upp rätt snabbt. Vet ju. Det är inte mitt väder idag.

I meditationen. Till slut. Gör jag inte mycket annat än sneglar på klockan. Räknar ner minuter och andas nånstans snett upp i bröstkorgen. Får kämpa med att hålla magandningen. Mantrat irrar iväg och landar avlägset i tankarna mellan det.får.bli.ugnspannkaka.till.lunch och jag.måste.leta.detdär.kvittot.till.bokföringen. Givande och uppbyggande? Inte så värst. Men så är det ändå gjort och efteråt känns det ändå i hela mej att sadhanan är gjord och dagen kommer bli bra. Just do it.

Nu har vinden mojnat. Vataöverskottet i mej drar sig tillbaka. Sat Nam.

Annonser

4 reaktioner på ”vindbyar

  1. Åh den där vinden. Samma för mig, det kryper i mig när det blåser och jag vill inte ha det så. Men vissa dagar får man ta sig vidare. Vackert så. Och skönt när det mojnar :)

  2. När det mojnar ♥

  3. Tur att då påminde mig om ett kvitto, tack för det:-). Tänker att alla gånger man gör yogan halvdant så får man nåt att jämföra med då det blir riktigt bra. Kram och Sat Nam

  4. Jamen då var ju mitt ”meditativa svammel” imorse inte helt av ondo :)
    Kram & Sat Nam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s