inre klokskap & träning

Jag har alltid varit idrottsintresserad. Uppväxt med en tv, som stod på när det visades allt från friidrott till backhoppning – soffidrott på hög nivå. Sen gick jag inte sällan ut och inspirerad hoppade längd i sandhögen, motade undan spadarna och hinkarna bara. Gjorde rätt bra ifrån mej på skolidrotten, men hade inte riktigt någon vinnarskalle och hemifrån blev jag visserligen uppmuntrad, men inte såpass att de hade tagit sig tid att engagera mej i idrottsföreningen. Kan göra mej lite ledsen såhär i efterhand och undra lite försiktigt vart det månne hade lett ifall jag fått träna på riktigt?! Förutsättningarna hade jag och snabb var jag.

Ändå. Inget jag går omkring och grämer mej över idag. Mest bara stilla funderingar såhär när jag tillbringat förmiddagen i idrottshallen och sett dottern med gelikar ha friidrottstävling. Jag får ju själv lust att ta ansats och hoppa! Och testa hur snabbt benen skulle bära. Får lite revansch i blicken.

Börjar bubbla i maskineriet. Det skulle finnas så mycket roligt att syssla med i kombon träning & yoga. Och då tänker jag hela spektrat inklusive medvetenhet och mental träning. Föra vidare den inre kunskap man som yogi besitter. Guida och pusha med hjärtat. Visst, dethär finns redan på högre nivåer, men att komplettera den fysiska träningen redan i de yngre leden skulle absolut ge en sundare inställning till mycket. Inte minst, vågar jag påstå, bespara många från snedvriden kroppsuppfattning och osund tävlingsinstinkt.

Jag tycker det borde finnas mer utrymme för knopp-träning. Inte bara kropp. Schysst och vettig mental träning, som innefattar allt från andningskunskap till meditation. Inga märkvärdigheter, bara ren och skär inre klokskap.

Annonser

2 reaktioner på ”inre klokskap & träning

  1. Jag har alltid avskytt sport. Men yogan har fått mig in på andra tankar. Även en super duktig aktiv gympa lärare på min sons nya skola hjälper till så klart. Håller helt med dig om detta med knopp-träning. Allting hänger ju ihop.
    Kram

  2. Jag gillar den sunda, schyssta idrotten – när det är skön prestation och ja, glad idrott :) Sen orkar jag helt ärligt inte alltid ta till mej all skit, som doping, pengar och sånt, utan väljer att se den bra sidan av sporten. Så att säga.
    Tänker att rörelseglädje överlag är bättre än all tävlan som helst, huvudsaken man rör på sig! Kram Marika!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s