meditativ träningsvärk

Hänger ju med i 11-dagars Sat Kar Tar:en. Alldeles ljuvlig meditation, som jag haft med mej från och till sedan jag vigde mitt yogiska liv åt kundaliniyogan. Däremot har jag inte haft den som någon flerdagars disciplin tidigare, så upplevelsen är något helt annat nu. Jag har rent konkret träningsvärk i bröstkorgen, precis i hjärttrakten. En lite knakande, molande spänning, som ger sig till känna när jag sträcker mej efter saker eller rör mej med bröstkorgen involverad. Lite magiskt intressant sådär. Vet ju att jag fortfarande har låsningar i hjärttrakten, ävenom det sakteliga ger med sig. Att öppna upp behöver få ta tid – det har ju tagit lång tid att stänga igen och att skynda på läkning här kan ha tvärtemot-effekt.

Min andra meditation just nu är Laya yoga meditation. En delikat liten historia, som jag stiftade närmare bekantskap med redan i somras då det var min personliga meditation via yogalärarutbildningen. Nu kör jag den igen, även denhär gången som ett led i utbildningen, och märker att den ter sig helt annorlunda nu. Den jobbar lite utom räckhåll – jag kan inte riktigt sätta fingret på vad den gör, ävenom jag klart och tydligt upplever effekterna på energinivå. Den håller igång mej liksom, pushar på och driver mej framåt i min disciplin.

Jag är kanske inte alltid den bästa av elever när det kommer till att göra läxkriyan, men meditationerna sätter rätt snabbt klorna i mej. På ett bra sätt. Jag har grymt svårt att låta bli att göra dem, de tittar uppfordrande på mej hela dagarna tills de är gjorda (ifall jag fuskat på morgonkvisten). Jag ser det som ett tecken på att det är dem jag behöver mest. Just nu. Det har varit så nu hela andra året under utbildningen. Första året var jag ytterst nitisk med att få kriyan gjord, meditationen skakade jag ganska lätt av mej och hittade undanflykter så det bara rykte om det.

Det växlade i somras. Nångång. Då jag vågade släppa taget om strängheten och istället öppna upp (Sat Kar Tar!) för annan rörelse än bara läxkriyorna. Då jag kände in vad jag i hjärtat verkligen ville och vad min kropp behövde. Då jag tog mej an kriyorna som de verktyg de faktiskt är – och inte bara nödvändiga måsten. Det är en både hårfin och milsvid lång skillnad däremellan. Hurudan inställning man har gentemot sin disciplin. För mej är det en viktig rannsakan, jag måste ha på klart vad den fysiska yogan gör med och för mej, annars står jag där med armarna i kors över bröstkorgen. Låser om mej ytterligare.

Nu går jag rätt fint i takt både med kriyor och meditationer. Det svänger skönt om energierna och jag kan manifestera sådant, som tidigare mest bara känts som jobbiga hinder att ta sig över. Jag vet vad jag behöver och vad som är bra för mej, men jag behöver inte bevisa eller förklara något. Tänker att den meditativa träningsvärken jag känner i bröstkorgen är ett alldeles underbart bevis på att det jag gör i sanning, är det som verkligen är min yoga. Sat Kar Tar, alltså.

Annonser

4 reaktioner på ”meditativ träningsvärk

 1. Tack för tips om denna underbara Sat Kar Tar meditation!!Min arm känns redan bättre, jag har haft frosen shoulder i snart 6 mån.

  Kram Lotta

 2. Så härligt!
  Keep up ♥

 3. Jag tyckte meditationen var lätt & ljuvlig första dagarna men nu i helgen har jag gjort en fysisk kriya innan & då har det varit jobbigt i armarna. Upplever att det ibland knakar till i bröstkorgen som att någonting är på väg att öppna upp:-). Du beskriver det så bra att meditationen tittar uppfordrande på dig under dagen. På pricken vad jag har upplevt genom alla meditationer jag gjorde förra året. Nu får jag stå ut med att resten av familjen skojar och gör lite narr av mig när jag mediterar. Det bjuder jag på:-). Kram!

 4. Vet du. Samma här! Jag får höra alla möjliga varianter av de (mer högljudda) mantran jag har i meditationerna, just nu går 'Saltgurka' (Sat Kar Tar) på repeat hos oss :D
  Det verkar höra till. De flesta dagar kan jag skratta åt det, andra dagar får jag lust att emigrera till nån paradisö och meditera på stranden i e.n.s.a.m.h.e.t ;)
  Kramen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s