bästa!

Foton härifrån

Jag har haft mina duster med deodoranter genom åren. Aldrig hittat någon som jag tyckt om till 100%. Har lite svårt för dofter överlag och när det blir för parfym:igt så blir jag helt slut i huvudet. Med medvetenheten kom också insikten att jag inte längre vill proppa armhålan full med aluminium, vilket är en vanlig ingrediens i vanliga deo:sar. Sen är det en djungel med antiperspiranter och deodoranter överlag, massindustri och en massa märkliga ingredienser.

Kört med ekologiska varianter sen ett par år tillbaka med varierande resultat. Inte kommit ifrån att jag inte kan med dedär dofterna, som sen mixas med den egna doften. Sammelsuriet där i armhålan, som sedan fastnar i kläderna. Och ja, det blir en ond cirkel. Ekologisk produkt eller ej.

Misstroget sneglat på mineralsten och tänkt att det kan never ever funka.
Men så köpte jag hem min första mineral deo stick förra månaden.

Ohmygod. Var har mineralstenen varit hela mitt liv?
Ingen doft. Inget kladd. Ingen ingrodd märklig deo-svett-arom varken i kläderna eller armhålan. Bara en ren och fräsch känsla. Jämt. Klarar av löppass & svetträning, klarar av nervositet och funkar 24 h. Inga problem. Rekommenderar. Finns i alla möjliga varianter och fabrikat. Prisvärt. Amen.

Annonser

9 reaktioner på ”bästa!

 1. Tack för tipset! Kör själv med Eilas deo med alun, men gillar inte alla ingredienser i deras produkter. Men deras deo funkar för mig jag blir fortfarande lite svettig men det luktar nada. Kram

 2. Använder inte deo så ofta men när jag gör det var det här ett bra tips! Tack!

 3. Jag använder ofta mineralstenar och gillar dom skarpt!
  Kram

 4. Måste testa, jag tror jag testat typ alla ekologiska deodoranter på marknande men ingen håller måttet. Så jag är ”tvungen” att köra en o-eko deo vilket känns skittrist! Men jag instruerar back-to-back hot power vinyasa i 35-gradig värme och då måste jag ha en deo som fixar jobbet. Pallar mineralstenen för den ”påfrestningen” tror du?

 5. Hej, jag heter Nina och är en svettig människa.

  Ja, lite så är det :) Jag blir rätt snabbt svettig när jag rör på mej och är dessutom en sådan som ”reagerar i armhålan” när jag blir stressad och nervös. Så jag vågar påstå att jag vet en del om svett och deodoranter – och vad som behövs för att lugna läget liksom.

  Mineraldeon funkade till 100% från första början i vardagslivet, alltså jobba 8-16.
  Den funkade till 100% från första början när jag promenerade eller annars blev lätt svettig. Ingen extra odör!
  Däremot behövde den ungefär två veckor på sig innan den bet på löpturen och workout-passet – kändes som att det trängde ut gammalt skräp de första gångerna, men sen var bakterierna tydligen borta.

  Visst, jag blir svettig, men det luktar inte babianrumpa :)
  Det är mer som att svetten är ren. För att försöka förklara det.

  Så Petra, give it a try! ♥

 6. …och det bästa är att kunna ge detta åt dottern och veta att hon inte behöver smeta armhålan full med skräp hela livet!

 7. Tack! Ska införskaffa idag!

 8. Oj tack för tipset! Har jätteproblem med ”armhålsdoft” och minns inte heller särskilt ofta att lägga deodorant. Kör med potatismjöl ibland, håller en liten stund iaf.
  Reagerar precis som du vid många tillfällen med svett under armarna, skitjobbigt. Och ja, jag vill också ge dottern nåt annat att lägga under armarna än Rexona-sprayen som hon ibland förgiftar sig (och oss) med.
  Hittas var, detta underverk?

  Magdalena

 9. Finns i alla möjliga varianter, dyrare och billigare.
  Jag köpte från Dermosil nu, prisvärt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s