musiken, vibrationen, energin ♥ ♥

Som jag gottat mej idag. Lägger pussel. Yogapussel. Håller workshop på onsdag med mantran, ljud och vibrationer. Något som ligger mej inte bara nära hjärtat, utan djupt i hjärtat. Det är inte mycket, som får igång mej som rätt sound och rätt gung. Jag vet med en gång när det klaffar. När jublet sprider sig i kroppen.

De allra största genombrotten, om man kan kalla det så, rent yogiskt sett har jag upplevt i samband med musik eller mantra. När vibrationer lyckats ta sig genom mina blockeringar och stopp. Eller när den fria rörelsen städat rent i sedan länge glömda skrymslen i kroppen.

Jag kan verkligen försvinna i musik. I ljud. I mantran. I rörelser. I kombinationen av dem.

Några av de skönaste upplevelserna i yogaklasser har jag också haft på de pass där jag verkligen tillåtit musiken genomsyra allt. Då det varit mera freestyle än tillrättalagt. Sådär som hela min yogiska inställning är. Let it flow. Flöda fritt. Inte vara där och pilla hela tiden.

Nu tillåter inte kundalinyogan så enorma utsvävningar, om jag ska vara lite krass. Vill och ska man undervisa KY i enlighet med Yogi Bhajan hör det till god ton (!) att använda sig av sk. 3HO-certifierad musik. Jag gör det – för det mesta. Men så var det ju som alltid min icke-konventionella sida, som varken kan vara tyst eller hållas i ett hörn. Det är lite som med kläderna… jag går min egen väg. Så jag litar till mej själv och till min alltmer bejakade intuition – känns det rätt, låter det rätt, så kör jag.

Minns att jag tänkte, när jag började yogalärarutbildningen, att det ska bli spännande att se var jag hamnar med kundaliniyogan. Hur jag kommer formas. Hur min yoga kommer formas. De senaste veckorna har jag börjat se konturerna, efter en del våndor längs med vägen, och jag känner mej skönt hemma i det som framträder. Därför lite extra delikat att fullt ut planera en workshop, som är ren & skär kundaliniyoga, men med min vibration ♥

..och på det en ny förälskelse för dagen. Will Blunderfield. Sat Nam Wahe Guru!

Annonser

5 reaktioner på ”musiken, vibrationen, energin ♥ ♥

 1. Att kika in hos dig nu för tiden är som att äta vitaminer och bli boostad. Det liksom sjunger om dina ord, om hela dig. Du är så påp rätt väg för det som är du, jag är helt övertygad! Skickar en stor kram som en bra början på veckan :)

 2. Åh, tack!
  Värmande ord ♥

 3. Här är en till som äälskaar musiken i KY. Älskar alla mantran. På Spotify finns en spellista som heter Kundaliniyoga, gjord av Sunnanvinden. Har du hittat den? Där finns det hur mycket som helst! Kram

 4. Jag Spotify:ar inte ;) men tack för tipset ändå!

 5. Jag är också sedan jag var tio år inne på det där med ljud och musik.
  När jag tänker efter hände det något där vid tio bast….
  nja, i alla fall. Tänker som du. Det är finemang att vara med på mantra sång på mitt favorit yogaställe…men ändå
  letar jag gärna musik som är lite mera jag till.
  Stor stor Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s