blod, svett & tårar – minus blod och tårar

För inte så länge sedan hade jag absolut ingen aning om vad tabata-träning var. Minns ännu när jag googlade första gången. Lite halvhjärtat har jag testat hemma, men att hållas disciplinerad i så pass intensiv och krävande träning är inte det lättaste i vardagsrummet. Därför blev jag mer än glad när jag fick nys om att tabata-träning kommer ordnas i idrottshallen nära mej. Perfekt.

Premiär igårkväll. Lagom mör i benen till att börja med efter sammanlagt 50 km promenad, löpning och skidåkning i helgen. Nej, jag är inte riktigt klok. Jag vet. Men det var så underbart väder! Hursomhelst. Tabata 30 minuter igår.
Så. Jäkla. Jobbigt.
Så. Himla. Kul.

Jag räknade med att inte kunna gå idag, ännu mindre sätta mej på en stol. Men det går. Bra till och med. Visst, jag har spaghettiben och låren är stumma som stockar ungefär. Men känslan! Så värt det. Ser redan framemot nästa måndag. Läser du och bor kring mina knutar, haka på. Bästa, effektiva träningen.

Det som förundrade mej mest var hur uthållig jag var konditionsmässigt. Hade jag gått samma rond i höstas hade jag dött nånstans efter fem minuter, max. Jag var verkligen så på botten. Orkade ingenting. Så jag tillåter mej att vara barnsligt stolt över att jag klarat av att förbättra min kondition på så pass kort tid ändå. Sen finns en del att önska i armhävningsuthållighet och andra mer dynamiska styrkeövningar, jag jobbar på det och ser det som en trevlig utmaning att ta itu med.

Vad är då tabata?
Läs mer hos tex. Caroline Nilsson, som har en inspirerande träningsblogg med stor övningsbank – också tips på hur du sätter ihop ditt eget tabata-program hemma.

För det är dethär jag kallar träning. Den som känner mej vet att jag inte i misstag snubblar in på nån zumba-klass eller något liknande. Jag må ha kroppskontroll och -kännedom, men jag är totalt tondöv i koordinationssammanhang. Stegserier till höger & vänster och flamsiga viftningar med armarna åt alla håll. Nej tack. Punkt. Tack tabata, med jogg som uppvärmning. Då pratar vi.

Annonser

En reaktion på ”blod, svett & tårar – minus blod och tårar

  1. Ojoj det där låter jobbigt. Blir nästan andfådd sittande här på stolen. ;)
    Till skillnad från dig är jag nog den där typen som gärna viftar på armarna, tycker om (frigörande) dans och har ganska bra koordination.
    Gott att höra att du fått så fina resultat av din träning! Keep up! :)
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s