trötta ben, meditation & energidesign

Tänkte igår att stumma ben säkert gärna vill ut och springa. Få igång cirkulation och bli pigga. Tji fick jag. Stelt och styltigt och totalt utan uthållighet ömsom sprang jag, ömsom powerwalk:ade jag för att ta mej hem så fort som möjligt. Ett typiskt icke-inspirerande löppass, som jag helst hade varit utan. Ändå så skönt att jag öppnade dörren och gick ut. För det är ju så, den högsta tröskeln till löpning/motion är att få öppnat dörren. Sen sätter man bara fot om fot – ibland enbart med vilje och med mantrat snart-är-det-efteråt-och-då-är-det-gjort-tack. Så var det igår.

Lite tji fick jag på yogamattan också. I ärlighetens namn lämnade den fysiska yogan att samla damm under påsken. Bara någon enstaka, sporadisk ryggflex och livsnervsstretch blev av. Istället fortsatte jag min Stilla Veckan-meditation. Precis som det låter så satt jag stilla, i tysthet varje morgon förra veckan. Den tysta meditationens välsignelse. Så behövligt och så otroligt skönt. Ibland sköljer behovet av just den sortens basic-meditation över mej, jag bara vill & måste få sitta. Sitta med mej själv. Så mycket gott har genom åren kommit ur det. Stora beslut har fattats, vägar har stakats ut och gamla barlaster kastats överbord. Så istället för kriyor var det stillhet och kontemplation som ramade in förra veckan och påskhelgen. Därför en något stel och anspänd kropp på yogamattan igår. Typiskt och bekant när lite för många dagar gått sedan en riktig genomkörning. Som att slaggprodukter och uppdragna axlar bildat pakt. Segt överallt. Sådant som med lätthet andats igenom förut, kändes som cementklumpar. Svidande axlar och ilska när kroppen helt enkelt sade ‘nej, inte nu’. Men så måste det få vara ibland, om inte annat som en påminnelse…

För tänk hur lite det egentligen behövs förrän systemet & kroppen börjar göra uppror. Hur viktig den dagliga rörelsen är, den medvetna och läkande rörelsen. Hur energidesignen börjar skapa lite jobbiga mönster när vi inte är där och styr upp. Hur viktigt det är att göra sin sadhana – och att göra den så komplett som möjligt, för att upprätthålla den för mej perfekta balansen i min kropp och mitt energisystem. Sat Nam på det.

Annonser

2 reaktioner på ”trötta ben, meditation & energidesign

  1. Jaaa..fina Nina..sat nam på det!
    Jag har sedan i höstas tränat kundaliniyoga regelbundet…bestämde mig för en 40-dagars sadhana och körde på igenom tristess och motstånd och kände rensning och viss klarhet. Nu är yogan/meditationen daglig så gott som..å det är nånstans tack vare dig. Du fick mig att börja med ditt underbara program som jag fortfarande kör och som min kropp fortfarande uppskattar.
    Fina bilder du har på bloggen och fint och se att du är igång fortfarande.
    Kram!

  2. Så rörd och glad över dina ord, Toril!
    Sänder små vingklädda tankar åt ditt håll allt som oftast – det var ju detdär med att yoga förenar. Keep up fina du ♥ ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s