#söndag

Så. Äntligen en bit på väg i yogatentpluggandet. Börjar åtminstone ha koll på bitarna och ha på klart var jag behöver boosta mina kunskaper och repetera. Om två veckor ska jag så att säga vara skriven & klar – börjar redan känna av detdär typiska vill-få-det-ur-systemet-syndromet, som jag brukar känna inför tenterna under studietiden. Härligt hursomhelst att uppleva vilken inverkan denhär sortens läsande ändå har på mitt system, det är inspirerande och det föser in mej i det yogiska tänket på ett skönt, välbehövligt sätt.

Jämsides med anteckningarna och de koncentrerade vecken i pannan, har jag laddat i köket. Storkok med blomkål- och broccolimos, kikärts- och svartbönsbiffar, samt tillagat ghee i ugn (tack Annika, det var så lätt såhär!).

Ghee – livselixir från köket
Nötter och avocado. Bara glöm blodsockerdipp!

Jobb. Plugg. Vardag. Träning. Whatever. Jag tänker inte vara hungrig längre.

Sovmorgon har jag också unnat mej. Något jag förut fajtades med. Kände mej misslyckad då jag hoppade över min sadhana och gick direkt på frukosten istället. Idag bekymrar det mej inte på samma sätt. Helg är helg och ja, dethär är mitt sätt att kliva utanför mina annars rätt strikta ramar. Ut ur den vardagliga boxen. Istället njuter jag av yogan där den flikas in under dagen. Som idag, när jag verkligen behövde få göra något konkret och inte bara läsa yoga. Sökte fram ett lagom lång Youtube-klass, som visade sig vara precis det jag behövde. Fast jag pausade när långa vilan inleddes (den är onödigt kort i klippet) och låg ett bra tag medan allt bara lade sig i min kropp. Savasana var sannerligen det som laddade mest idag! Meditationen är också väldigt kort, men även där kan man ju pausa och köra 11 minuter – det rekommenderar jag. Ett lagom pass, som skjutsar fint igång energiflödet i ryggen. Och så ett lugnt ♥ på det. Wahe Guru.

Yoga till dvd eller framför datorn är inte samma sak som att gå på en ledd klass eller yoga själv, men det finns en avslappning i att bli ledd ändå. Att med slutna ögon bara få följa ett pass. Funkar finfint för mej och är ibland, som sagt, precis det jag behöver. Sen är det förstås stor skillnad på hurudan läraren & videon är. Dethär var en kort och koncis variant, inga konstigheter, rakt på och avskalat. Min grej idag. Sat Nam.
Annonser

3 reaktioner på ”#söndag

 1. Vad kul att du gjorde ghee på det enkla sättet :) Jag är helfrälst och känner att inget kommer att finnas som hinder till att alltid ha det hemma. Har även börjat ha det i kaffet på morgonen, gott faktiskt!
  Önskar dig lycka till i pluggandet och känner så väl igen de där krumbukterna man går innan man sätter sig ned.
  Känner också igen mig i det här med helg kontra yoga. Jag yogar ofta mitt på dagen när det är helg känns helt ok. Man hittar sitt sätt efter att ha varit ganska strikt tror jag. I alla fall är det så för mig.
  Kramkram!

 2. Hädanefter kommer jag aldrig mer att ghee på något annat sätt! Kul att du testade. Och det där med att göra en massa kringelkrokar innan man sätter sig ner med pluggandet, det känner jag alltför väl igen.
  Känner också igen det här med yoga och helg, jag yogar oftast mitt på dagen på helgen, det är bra så. Var mycket striktare förut, men det här känns bra i min vardag. Storkram!

 3. Ja, nu blev du publicerad två gånger här, Annika, då din ena kommentar hade fastnat i 'Skräppost' (suck för det), men bättre en gång för mycket än en gång för lite :)

  Tänkte faktiskt testa ghee i kaffet också, säkert minst lika gott som kokosolja. Ingen fettskräck här inte, skratt.

  Kram på dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s