märkligt, men ändå inte

Så märkligt. Fast ändå inte.
Lotsade mej vänligt, men bestämt, in i en ny kriya och meditation för några dagar sedan. De bara fanns i en manual, som jag tog på måfå ur bokhyllan. Nästan så att sidorna bara flög upp framför ögonen på mej. Jaha, okej, tack. För inre styrka & balans. Och för att närma mej mitt sanna jag. Ännu mera. I 120 dagar uppmuntrar Yogi Bhajan att jag ska jobba med meditationen. Få se då.

I slutet av nästa vecka åker jag till Umeå. Nionde träffen. Nionde! Två år har gått så fort, ändå känns det som att jag glömt hur det var innan jag började studera. Hur yogade jag då? Hur såg mitt liv ut då? Var låg mina prioriteringar och hur lade jag upp min practice? Vad var yoga för mej då? Jag vet ju svaren, men ändå, det är ett tag sedan och det känns lite märkligt att se tillbaka. Fast ändå inte.

Tionde och sista träffen är en retreat. Sista veckan i maj kommer vi tillbringa på en ö utanför Mo i Rana, Norge. En plats med kraftiga energier, som lärarna hoppas ska bli ett yogiskt kraftställe även i fortsättningen. Men först sluttenten nästa helg och så antagligen lite läxkriya & meditation på det några veckor innan vi samlas för sista gången i Norge. Vemodigt, nja, jag känner att jag börjar bli redo att använda mina egna vingar. Flygfärdig.

På den yogiska hemmafronten blåser också lite förändringarnas vindar. Sådär som det kan göra på vårarna när terminen luckras upp och sommaren kommer emot. Å ena sidan känns det lite jobbigt, men samtidigt upplever jag att allt är som det ska vara. Det som ska bestå gör så, medan det som behöver förändras ska ges utrymme att göra så. Alltid jobbigt när någon pratar i gåtor, men jag lovar att berätta mera när allt har kommit till punkt.

Ja, ibland rör sig det mest märkliga inuti och omkring, men ändå är allt okej. Lite så känns det idag. Glad hursomhelst att jag fick en ny sadhana, nästan så den damp ner från himlen, och att den på detdär finurliga, yogiska sättet kilade in sig i mitt system på det mest självklara sätt. Upprymt Sat Nam.

Annonser

3 reaktioner på ”märkligt, men ändå inte

  1. Sat Nam och jag är så tacksam för att du finns här och delar med dig♥

  2. Hej, Jag har precis hittat hit och håller sakta men säker på att läsa din blogg och gamla blogg från start. Gick en grundkurs i ashtangayoga och gör solhälsningen nästan varje morgon samt joggar så ofta jag kan. Har du några bra tips på hur man kan komma igång med yogan, hur gör man som nybörjare och går vidare? Är så sugen på att anamma denna livsstil då jag märker hur bra jag mår av träning och yoga.
    Tack snälla på förhand!
    Mvh Lina

  3. Hej Lina och varmt välkommen hit!
    Tillåt mej att bubbla lite i saken och så skriver jag ett inlägg så fort jag bara kan. Kram så länge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s