det är som det är

Fortfarande däppt i däsan och det susar i öronen. Finns ändå ingen orsak att ynka sig för en liten förkylning, men det oaktat är det trist. Man kan analysera i all oändlighet över sjukdomars uppkomst och hur man hade kunnat göra för att slippa bli sjuk. Samtidigt kan jag bli mer än trött när medvetenheten liksom går överstyr. Ibland är det helt enkelt skönt att bara ta saker som de är. Ja, jag är förkyld nu och väljer att se det för det är, snorigt och lite jobbigt. Bara. I någon annans ögon kan det istället vara ett tecken på att jag borde vila eller att jag gått utan mössa för tidigt. Må vara vad det vill, jag får dra upp snoret någon dag till vad det verkar. Kurera på mitt sätt. Vila (jaja!). Och så tillåter jag mej faktiskt att vara lite småirriterad då den livliga energin snällt får stå tillbaka, istället för att omfamna allt det härliga våren bjuder på utomhus.

Fast idag gick jag ut en liten stund. Roade mej med sekatören i vildvuxna snår och fick bort ris och gamla löv ur en liten del av rabatterna. Trädgården ligger mej varmt om hjärtat och i tiderna var jag helt övertygad om att jag skulle vuxenstudera till trädgårdsmästare. En termin på skolbänken fick mej ändå att inse att trädgård är en ♥:sak och inget yrke för mej. Idag lever min trädgård ett eget liv, jag påtar en hel del i den, men är inte längre så mycket för att gräva om och förändra, planera och göra nytt… Nej, det är det fria, gröna som jag tycker allra mest om. På min lilla plätt av jorden. Sen kan jag njuta oerhört av att besöka andras gröna rum, som verkligen är ombesörjda och anlagda med verklig trädgårdsentusiasm.

När det är såhär förkylt har den fysiska yogan fått stå tillbaka. Träningen och löpningen också förstås. Däremot har jag hållit fast vid min meditation, For experiencing the original you (klicka på bilden nedan så blir den större). Det är något med den som får mej att resolut göra den varje dag. Än mer övertygad om dess excellens blev jag senast på yogalärarutbildningen också, då den plötsligt flikades in under en lektion. En meditation som för oss närmare vår själ, det genuina och verkliga. Tog det som ett tecken på att jag prickat alldeles rätt och är i fas med det som vibrerar inuti just nu. Siktar fortfarande på 120 dagar, i ur och skur, i snor och prosit!

Annonser

4 reaktioner på ”det är som det är

  1. Lagom lång meditation:-). Jag håller i med min meditation dock med vissa små uppehåll. Tänker att när man är förkyld så inser man vad härligt det är att vara frisk. Alltid något. Jag längtar också efter en trädgård att pyssla i, nu består den bara av gigantiska jord och lerhögar. Krya på dig!! Kram kram

  2. Jag försöker att påminna mig själv om att saker är som det är. Inte för inte som min blogg heter As it is och att jag har en tatuering på handleden där det står ”yatha-bhuta” som just betyder ”as it is”, ville placera den på ett ställe där jag ser den. Inte alltid lätt dock…

  3. Javisst är det. I KY-manualerna Self Knowledge och Self Experience finns många lagom långa meditationer, som väldigt användbara för egen del, men alldeles särskilt när man planerar pass.

    Tack och krya själv ♥

  4. Fastnade med en gång för ditt bloggnamn!
    Inte alltid lätt nej, men det är skönt att luta sig tillbaka på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s