huvudvärk goes törnevärk

Det har plockat mej i helgen (finlandism I guess?!). Sådär smått frustrerat. Trodde nog jag skulle dö förkylningsdöden i lördags, då jag vaknade till en täppthet av tredje graden. Att det liksom aldrig blir klart. Färdigt. End of snytning. Hade det inte börjat lätta framemot kvällen hade jag nog börjat ställa till med dumheter och googla runt på hur man tömmer sina bihålor på egen hand. Jag vet, det är på gränsen.

Tackar gudarna att det var en bättre dag igår. Och idag. Det sitter visserligen hårt detdär sista, men med koksaltlösning i sprayform och allmäntillståndsförbättring, så känner jag mej åtminstone mer levande än död. Fick ur mej lite aggressioner bland vresrosorna igårkväll också – huvudvärken gick över i törnevärk. Gott så.

Det fina. Ändå. Med att var halvt däckad och bortdomnad är att man hinner tänka en del. Läsa en del. Och se i kapp alla tv-serieavsnitt. Man hinner uppskatta, åh hela tiden!, hur underbart det är att vara frisk och kunna andas fritt. Man hinner också påminna sig själv flera gånger att skärpa sig och inte glömma att det kunde vara värre, det finns sådant som är mycket värre än en fjuttförkylning. Vad är väl en dryg vecka att gnälla över, ävenom det känns som att alla andra i hela världen springer långpass i vårsolen, yogar i många, långa timmar, svettas lyckligt över genomförd übertung tabata-träning och kan göra sin meditation utan att behöva kippa efter andan genom munnen.

Fast imorron smyger jag igång. Efterlängtade löpskolan startar med förläsning och ett första pass tillsammans. Såklart ingen rivstart, så dum är jag inte, men att försiktigt lufsa igång ska bli underbart. Min bihåleproblematik är som en gammal (o)vän och jag vet att lätt hålligång bara är bra, liksom att överlag vara ute i friska luften sätter igång utrensningen, så länge jag inte annars känner mej påverkad och eländig. Punkt för det, för denhär gången. Hoppas jag.

Annonser

4 reaktioner på ”huvudvärk goes törnevärk

  1. Näskanna? Det brukar lätta att skölja näsan med saltlösning och det brukar lösa upp tycker jag. Jag förstår dig innerligt väl. Hostar fortfarande och vill göra massor med saker. Men vi väntar lugnt, eller hur :) Skickar kryakramar och en dos tålamod som jag själv tagit en bit av!

  2. Nämen äntligen det var då på tiden :)

  3. Näskanna jo. Äger en och använder den, men när det blir såhär och näsan med omnejd är minerad mark så kommer ingen nära mej, inte ens näskannan :) :)
    Så mycket bättre (!) idag! Kram på dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s