så genialt

Som jag svettats i mina meditationer de senaste dagarna. I ansiktet, på ryggen och armarna. Som om varje por öppnat sig. Vanligen när jag kör två meditationer jämsides, som jag gör nu, sitter jag med den ena på morgonen och den andra på kvällen. Men nu har jag gjort bägge på morgonen. Det fantastiska är att de kompletterar varandra – den ena valde jag ju själv för snart fyrtio dagar sedan, den andra blev jag tilldelad senast i Umeå, en personlig meditation som jag ska utforska och ta till mej. Jag hittar likheter på flera punkter och det främsta är att fokuspunkten i bägge är på nästippen med halvslutna ögon. En balanserande fokuspunkt med direkt påverkan på Ida & Pingala och som också stimulerar tallkottkörteln, starkt förbunden med vår personlighet. Just i original you-meditationen handlar det verkligen om att komma åt sitt innersta jag, gräva djupare och skala av. Genom att hålla fokus på nästippen bjuder jag in nytt i mitt liv, skapar utrymme och möjlighet att se mej själv klart och tydligt.

Så spännande.
Inte undra på att jag svettas.

Känslan jag har inuti efter mina meditationer är den jag har när jag tittar ut över min yogaklass i Savasana. När jobbet är gjort och friden sänker sig. När man släppt taget och låter avslappningen omfamna allt.

Det underljuvliga med kundaliniyoga är just görandet – icke-görandet. Efter ansträngningen kommer vilan. I början blev jag nästan frustrerad av allt liggande, inkännande och låta vara:nde. Idag upplever jag det som självklart och nödvändigt. Jag var förut så fast i vad det var jag skulle känna, att jag måste känna och när inget kändes så måste det ju vara något fel?! Nu kan jag låta det som kommer upp, känns, vibrerar, upplevs och inte gör det få bubbla på i lugn och ro. Inte alltid, förstås, men oftast. Likadant i själva görandet, det kan vara hursomhelst -fantastiskt tungt eller bara skönt-, men jag försöker förhålla mej neutralt till det. Och när jag släppt taget om det förutfattade så blir effekten större. Hands off liksom. Bara gör, svettas (eller inte) och när det är gjort, sker själva läkningen i vilan. Så genialt.

Annonser

3 reaktioner på ”så genialt

  1. Det där svettandet, som jag också är inne i en period av, det är intressant. Jag gör min yoga så mjukt så mjukt och det bara forsar vatten om mig. För det är som vatten, inte svett, om du förstår hur jag menar. Men värmen är där också och det är något befriande i det som du skriver. Kram!

  2. Jag har samma upplevelse. Som att duscha mentalt på nåt sätt :)

  3. Har haft svårt med fokus på nästippen, även om det kändes bättre just idag i min meditation. Tack för att du delar med dig av din kunskap. Coolt med två meditationer:-). Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s