mr kundaliniyoga

Lite studier kvarstår. För denhär gången, ska jag kanske säga. Som bäst skapar jag en personlig relation till boken The Master’s Touch, som är en av de viktigare i en kundaliniyogalärares bokhylla. Som vanligt är det inte helt enkelt att läsa Yogi Bhajans böcker, i dethär fallet en samling föreläsningar, som skrivits ner ord för ord. Det indiskengelska uttrycket är stundtals svårgreppbart och ibland blir det lite väl poetiskt och filosofiskt. Ändå så himla intressant.

När jag känner att jag glider ifrån min yoga -det händer ju- och inte riktigt hittar rätt vibration, så ser jag till att läsa något av Mr YB eller lyssna på någon You Tube-föreläsning med honom. Han var grymt karismatisk och det skiner igenom allt material av och med honom. Sen kanske han inte, heller, var guds bästa barn i alla avseenden, men han har min respekt och jag uppskattar verkligen ynnesten av att få gå i hans fotspår.

Det finns också alla möjligheter att bli provocerad av hans undervisning. Han hade linjen öppen uppåt, så att säga, och det var ofta ord och inga visor när han delade med sig av allt han tankade ner. Samtidigt kan jag tycka det är enklare så. Inga omskrivningar, inga kanske, inga ska försöka… Take it or leave it. Sen är det upp till en själv att skapa sin egen tolkning, plocka ner det i småbitar så det blir förståeligt och efterlevnadsbart.

Idag provoceras jag knappt. I jämförelse med när jag började utforska kundalinilitteraturen. Idag tar jag det för vad det är. Riktlinjer för en hållbar livsstil, helt enkelt (och då tänker jag inte på ifall jag sopsorterar eller inte, utan på min själs mänskliga upplevelse). Inifrån ut. Utifrån in.

Bild från satnam.de
Annonser

4 reaktioner på ”mr kundaliniyoga

  1. Kanske låter fånigt och som mitt eget mantra, men min lärare är precis som du beskriver YB. Han är kärleksfull, humoristisk, mustig och kan vara väldigt krävande. En äkta lärare och yogi inifrån och ut! Karismatiska människor är ofta den här saliga blandningen tänker jag. Och jag blir lite sugen på din bok!

  2. Inte fånigt alls. Jag är med dej helt och har flera gånger tänkt att din lärare verkar ha så sanna kvalitéer. Det är liksom all in.

  3. Jag kom ihag när jag läste första eller andra kapitlet i den där boken sa tappade jag lusten för KY i flera veckor. Men allt är inte lika provocerande. Han är en knapptryckare YB, det är helt klart. Kram

  4. Där sade du nåt. Knapptryckare!!
    ♥♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s