wahe guru

Behövde vänta in själen innan jag kunde sätta mej ner och skriva här. Borra ner tårna i den egna gräsmattan, plantera några blommor i min jord och bara ligga i solen med slutna ögon. Och springa en runda nu ikväll i osannolikt somrig skog, så välbehövligt och så ljuvligt att själen äntligen kunde sätta sig tillrätta.

För det är ju så när man rest både över hav och land, men också inuti. Det tar lite tid innan orden vill formulera sig och upplevelserna låter sig bli beskrivna.

Retreatet på Lovund blev fantastiskt. Jag tänkte skriva förstås, men det var ändå inte så självklart. Lite sliten, rastlös och oinspirerad åkte jag hemifrån. Och det var först när jag vaknade första morgonen där på ön, lite över fyra och förberedde mej för vår första sadhana tillsammans, som jag fullt ut var där och kunde känna glädje.

Är så tacksam att jag fick ynnesten att få vara på en kraftplats med så mycket Prana. Så tyst. Så vackert. Så mycket natur att det tog andan ur en. Verkligen. Faktiskt en av de finaste platser jag fått vara på.

Retreat är retreat. Tidiga mornar. Yoga. Meditation. Yogisk mat. Eftertanke och omtanke. Djupa prat, vimsiga prat. Sköna människor. Skratt. Gråt. Allt. Jag behåller det mesta för mej själv, men delar med mej av några bilder och låter några få ord stå för berättelsen. Sat Nam.

Kväll utanför våra stugor. Ebb och ljuset skimrar över berget.
Att bara vara där var en av de största praniska upplevelser jag haft.

Promenaderna i ensamhet. Steg för steg. Ofta uppåt längs slingrande,smala stigar.

Naturens underverk  och människans hand. Jag var närvarande för första gången på länge, i hela mej. 
Värmen. Solen. Vi hade det bästa av väder på en ö, som inte skämmer bort sin befolkning på dethär sättet alltför ofta. Vi yogade ute, åt ute… ja, som vi njöt.

Breathwalk. Sat Nam Wahe Guru.
Att vara i varje steg. I varje andetag.

Blått hav. Grönt gräs. Grå klippor. Vit, varm sand mellan tårna.
Ett dopp i  salt hav och det går knappast att känna sig mer levande.
Det gjorde nästan ont. För det var så intensivt, så nära, så magiskt.
Ont gjorde det också att meditera i 2½ timme. För första gången i mitt liv. Det är något jag tar med mej forever. Min första långa meditation. Jag måste säga att jag hellre springer 2½ timme i ett sträck än sitter stilla dito – ännu. Får jobba (meditera) på det.
Aad Such, Jugaad Such, Hai Bhai Such, Nanak Hosee Bhai Such.

Jag går på den vackraste av alla stigar. Min stig. Min väg. Två års yogalärarutbildning är till ända och jag tackar och tar emot. Allt. Jag lever min egen förändring, mina egna val och det känns bättre än någonsin. Att det dröjer någon månad ännu innan jag får min internationella certifiering (behöver ha varit på en Vit Tantra innan jag är helt godkänd) känns väldigt sekundärt. Det viktiga är här och nu. Det viktiga är att jag går i mina egna skor och att jag är medveten i varje steg. Wahe Guru.
Annonser

13 reaktioner på ”wahe guru

 1. Du är en sann inspiration. Tack för att du delar.

 2. Så vackert! Verkligen tack för att du delar.
  Kram

 3. Åhh så fint beskrivet. Otroligt vackert. Tänker på när jag var på Samos i Grekland & bodde vid foten av ett berg. Vissa platser är så starka. Härligt att du är tillbaka nu. Kram

 4. Åhh så vackert!! Tack för du delar med dig av din resa.Förstår att det var magiskt!!

  Kram Lotta

 5. Så vackert. Och det mesta går inte att beskriva eller dela av vad som händer. Och ändå gör du det så magiskt med dina ord och bilder. Tack!

 6. Det ser helt fantastiskt ut! Och den där känslan. Efter flera dagars rening, vila och hårt arbete inåt och med kroppen. Att sväva fram och samtidigt vara mer jordad än någonsin… Enjoy!!

 7. Å, vad underbart det ser ut!!

 8. Ljus och kärlek vill jag önska dig på din väg, finaste Nina!

  Det är inte alltid bilder kan fånga det som är magiskt med en plats, men bilderna från Lovund är bland det mest fantastiska jag har sett.

  Kram,
  Helen

 9. Ping: yoga ♥ löpning | äventyrslängt.

 10. Ping: wahe guru all over the place. | yoga ♥ löpning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s