namn och vibration

På retreatet hade vi också en stämningsfull ceremoni. På den ljuvligaste av platser. En och en gick vi ut i vattenbrynet och sade endera det namn vi blivit döpta till eller det spirituella namn man kan ansöka om från 3HO. Det var en lågmäld, vacker stund. Oavsett om man fått sitt spirituella namn eller inte. Det viktiga var att påminna sig själv om vem man i sanning är och som ytterligare en manifestering av yogans vibration i var och en av oss.

För våra namn vibrerar. Som häromdagen då en person plötsligt började meningen med mitt namn, jag blev alldeles varm i hjärtat. Det var så oväntat. Som om jag hörde mitt namn för första gången. Och personen hade min fulla uppmärksamhet sen. Namn är personligt. Namn är kraftfullt. Namn är vibration.

Mitt mer andliga namn handlar faktiskt om namn och vibrationer. Och om ljus.

Jag använder det inte utåt. Inte än, kanske aldrig. Däremot har jag det med mej inuti. Ibland i meditationen, ibland som ett fokus när jag yogar. Det finns en djupare betydelse i namnet, som jag inte ännu varit redo att fullt ut ta emot. Lite svårförklarat och ogreppbart. Samtidigt inte så väldigt märkvärdigt. En gnutta numerologi, en gnutta astrologi och en nypa intuituion – det är väl ungefär så som namnen kommer till när man ansöker om dem. Det känns inte sådär jätteladdat och konstigt, ändå var det inte helt lätt att skicka in ansökan – jag valde verkligen tillfället då i början av yogalärarutbildningen. Nu har jag det med mej och betydelsen växer för varje gång jag tänker på den. Som en röd tråd i mitt livsöde, stigen jag går på. Inte längre så rädd för ljuset inuti. Så mycket lättare att vara. Jag.
Annonser

3 reaktioner på ”namn och vibration

  1. Consolidate, Concentrate, Be you! Kram

  2. Bara den fantastiska uppmärksamheten man får genom att någon uttalar ens namn.
    Vackert skrivet fina Nina.
    Här uttalas mitt namn med en annan betoning…därför tycker jag att ja har två namn…haha!
    Stor Kram

  3. Hmm. Jag har tidigare varit skeptisk till de andliga namnen från 3HO, men nu har min nyfikenhet väckts. Du har nog fått det finaste namnet jag hittills hört, Nam Joti! <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s