gå långsamt därifrån

Ibland fattar jag trögt. Eller. Det tar liksom tid innan kroppen och själen förstår varandra. Yogan förenar, förstås, men sådär till vardags och mitt-i-livet är det inte alltid så lätt att hållas ihop. Vara hel. Det finns en bråttomhet i mej, som inte ger sig i första taget. Jag jobbar inte på att förinta den helt (den är bra att ha ibland!), men jag strävar efter att hålla den i schack och kanalisera den till situationer då jag behöver den som mest.

Jag har också ett kontrollbehov. Ett minutbaserat kontrollbehov, som ångestifieras då andras klockor inte överensstämmer med min. Obändligt behov av att vara effektiv och göra femton saker på en gång. Kombinera allt med allt. All in.

Ändå. Ett övergripande lugn, som alltmer motar undan dehär sakerna. Och ävenom de blossar upp mellan varven, så kan jag idag identifiera och förekomma. Jag kan bromsa och hantera. Som veckorna i maj då tiden tycktes rinna mellan fingrarna och som nu när jag vill ta igen tiden som rann mellan fingrarna i maj… Förr hade jag alltför lätt att jag dras med, bli för snabb, för effektiv, för stirrig och tvär. Visst, jag har bråttom ibland, men kan kanalisera det bättre. Så kan jag också ha bråttom, faktiskt, med saker för att jag sen ska ha mer tid för vila, mer tid för det nödvändigt, skönt egoistiska – något som jag tycker fler gott kunde ha. Skynda till vilan, men gå långsamt därifrån. Liksom.

Jag märker det då jag kommer hem från jobb och istället för att stressa igång med att skrubba potatis, går ut istället. Rycker ett grässtrå i rabatten. Vattnar i växthuset. Lägger mej på studsmattan en stund med slutna ögon. Låta det långsamma få ta överhand. Och det är en ny, alldeles fantastisk erfarenhet. Det tog några år, men det har börjat gå in. Trögt var det ja.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s