inget världsligt i hela världen

Yogaretreat i söndags. Det fantastiska i att köra längs med gröna, skogiga vägar tidig morgon. Låta bilen fyllas av Om Tryambakam Yajamahe – Sugandhim Pushtivardhanam – Urvarukamiva Bandhanan – Mrityor Mukshiya Maamritat, sjunga med för full hals och veta att dagen kommer bli både yogisk och energipåfyllande. Jag hade sett mycket framemot dagen och visste ju att både platsen och yogisarna verkligen är bara bäst. Samvaro och närvaro. Gemenskap. När det är enkelt att vara. Bara vara.

Det är redan någon vecka sedan jag undervisade senast och efter varje uppehåll så påminns jag om hur mycket jag tycker om att dela med mej av yogan. Kände också att jag hunnit landa efter en hektisk vår och efter retreatet i Norge. Hur bitar fortsätter lägga sig på plats och hur jag alltmer hittar min ton som lärare. En ny, fräsch glädje bubblade också i hjärtat. Lusten som börjar återvända och energin, som inte längre blinkar på rött. Jag ska fortsätta ta hand om detdär, hålla tillbaks lusten att rusa iväg för fort och okontrollerat. Hushålla.

Jag vågar och orkar se framåt ändå. Fick precis bekräftat att jag får hyra in mej på ett nygammalt place med min yoga i höst. Ska alldeles snart outa informationen åt mina yogisar och det känns mer än okej. Det blir verkligen småskaligt. Och det blir små bitar åt gången. Precis som jag tänkt och velat så länge. Bygger upp mer med hjärtat än med prestation, papper och ekonomi. Känns stort. Rätt.

Snart hägrar också semestern. Nästa torsdag är det min tur. Välkommet. Väldigt mycket tomma blad och det är precis så jag vill ha det. Längtar efter att bara få vara hemma. Vara. Njuta av den plats på jorden som jag fått låna en stund. Varför flänga runt och söka runtomkring, när allt redan finns där. Ja, det blev symboliskt – för allt finns redan inuti. Det kan inget världsligt i hela världen ändra på. Sat Nam Wahe Guru.

F o t n ö t t e r

Om Tryambakam Yajamahe betyder ungefär:
We Meditate on the Three-eyed reality
Which permeates and nourishes all like a fragrance.
May we be liberated from death for the sake of immortality,
Even as the cucumber is severed from bondage to the creeper.

(saxat från nätet)

Bilden fångade jag upp via Facebook. En alldeles ljuvlig symbolik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s