först nu är jag vaket där

En skön rytm. Ett upplägg, som håller i längden. Det är sagt väldigt många gånger förut, men det finns en djupare mening med att yoga på mornarna. Att få det gjort medan världen, och sinnet, ännu vilar någotsånär. Jag har haft det med mej i rätt många år redan, men det är som att jag först nu är vaket där. Jag är verkligen där i min yoga, i vakenheten, och laddar. Fyller på inför dagen. Delar vidare av överskottet i mina tankeböner när jag tonar ut. Som ett mjukt omfamnande av det som komma skall, vad det än är.

Och sedan finns tid för allt det andra. Allt.

Jag kan uppleva ibland att tiden inte räcker till. Hur jag slits mellan mej själv och utanförvärlden. Stångas med hinder, problem och svårigheter. Djupa suckar. Då behöver jag bara backa bandet och se hur min sadhana sett ut – har den överhuvudtaget blivit gjord? Har jag i sanning varit där, vaket, i mina positioner och meditationer. Har jag det? Eller har det bara varit ett hafsande och fuskande. Oftast behövs ingen omvälvande rannsakan. Oftast har där funnits en flykt i mej, som varken gynnar min disciplin eller mitt liv i övrigt.

Nu är en tid då jag är där. Vaket. Och det gynnar allt. Allt.
Då hinner jag med. Då hinner jag.
Må jag alltmer sällan glömma det. Sat Nam.

Annonser

6 reaktioner på ”först nu är jag vaket där

 1. Nu fick jag gåshud, så fint skriver du. Önskar att jag också någon gång kommer dit till den självklara morgonsadhanan.. Nu harvar jag mitt yogapass innan läggdags. Men det är bättre än ingenting. Så fint med ”tankeböner” det får du gärna dela med dig mer om. Kram & tack!

 2. Allt har sin tid, som det så vackert heter.
  Det är mer än good enough att sadhana blir gjord, oavsett när på dygnet den sker. Jag tänker ofta att bara genom att medvetenheten om sakers tillstånd är man halvvägs och yogan fungerar ändå.

  Mina tankeböner. Okej. Jag ska fila på några rader om det.

  Kram & Sat Nam!

 3. Så fint du skriver. Just så är det att vara i vakenhet. Jag behöver min sadhana på morgonen för att väcka kroppen och ladda mitt sinne för dagen.Stanna upp i tacksamhet eller kanske be om vägledning. Men just det att vara i vakenheten inte vara någon annanstans inte forcera fram något kan vara svårt ibland,men så fint när man är där.

  Kram Lotta

 4. Tack för dina fina ord! Jag hittade dig, genom jag sökte på ”disciplin” jag är så dålig på det nu! Inte mot andra utan mig själv! Omtanke om andra är så stor men… är min omtanke om mig själv så liten…varför? Kram♥

 5. Stor igenkänning :) Kram till dig

 6. Tacksam och glad att ni läser, kommenterar och gör min värld så mycket mjukare. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s