allt det som skapar mej

Chattade en stund med en kär vän idag. Och skrev något som blev kvar on my mind. Detdär med att fortsättningsvis vara sig själv, trots de stora omvälvande förändringar som sker inuti. Eller snarare att man blir varse allt som finns där. Det kan vara upp och det kan vara ner, det kan vara storstädning och det kan vara små lätta moln av förändring. Hur det än är så finns hela tiden dendär genuina personligheten där, orubblig och lysande. Och ju mer sådant som förmörkar rensas bort, ju lättare blir det att vara i det alldeles egna jaget.

Någonstans har jag varit lite orolig för att förlora mej själv. Så onödig den oron har varit. Det handlar ju inte om det. Att förändras till oigenkännlighet, bli en annan person och ändra personlighet. Snarare ömsa skinn. Bli mer färggrann och expanderad – vara fullt ut den jag är.

Och det känns som att detdär trånga skinnet ömsas som bäst. Ganska så rejält. Just nu. Det har varit (och är!) en mångårig process, som eskalerat de två senaste åren. Det är så ofantligt svårt att beskriva, men det är så tydligt inuti och det är så tydligt när jag ser tillbaka på min resa. Hur förändringarna avlöst varandra och hur jag allt mindre oroar mej och spjärnar emot.

För när jag gav upp och viftade med vit flagg så blev det lugnare inuti. Sopat undan det rigida och sterila. Då finns det utrymme för allt det som skapar mej. Jag kompletterar mej själv. Det låter rätt så egoistiskt, men det är snarare tvärtom. För hur var det den gick nu igen… ”när vi låter vårt eget ljus skina, ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma. När vi har gjort oss fria från vår egen rädsla, gör vår närvaro automatiskt andra fria.”

Snudd på fantastiskt. Eller hur.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s