sakta vakna till liv(slust)

Söndagmorgon. Sitter på vår halvskuggiga veranda och kommer inte ifrån att det är något speciellt med sommarmorgnar. När ljuden i grannskapet är så tydliga. En dörr som slår igen. Ett barns skratt. Samtal som hörs mellan trädstammarna. Senare på dagen flyter allt dethär ihop, det är inte längre morgonljud. Ska sitta här en stund till, sen ska dagen fångas och levas.

Nu har en gnutta rastlöshet börjat knacka på. Sådär finurligt. Faktiskt gör det mej himla glad. Varje-dags-tänket har lagt sig, hjärnan har fått vila, hela jag har fått sova ut och haft det rätt tråkigt mellan varven. Sådär som jag verkligen inte tillåtit mej att ha i mitt tidigare liv. Drottningen av effektivitet har fått börja ge sig. När stressen lagt sig och det som behövt få vila har fått göra det, vaknar lusten och upplevelsenerven igen.

Så imorron tar jag dottern under armen och kliver på tidiga morgontåget ner till hufvudstaden. Helt utan måsten och to do-lista. Strosa runt, äta gott (frukost på Fazers café!) och shoppa litegrann, förstås. Allra skönast är just bara vara-feelisen – gott om tid att fånga…. staden. En stad som jag behandlat rätt styvmoderligt genom åren, då den känts så anonym i jämförelse med Stockholm, som jag faktiskt sett mer av. Tacksam att yogan Helsingifierat mej några gånger, nu ser jag framemot att lalla runt med min tweenie där.

Men som sagt. Idag är nu. Med verandahäng, solstol, träning och sen packning (uff) på kvällskvisten. Sådär alldeles livslustigt och skönt.
#semestermode


*********************************************************************
För övrigt strejkar min bärbara dator och det ger en dissonans i mitt liv, liknande den på bilden där jag stoltserar med yllesockor i olika färg – de enda jag kunde hitta utan hål… Trilskande datorer ger mej utslag och att pilla på liten surfplatta tar ner blogghumöret flera grader. Det blir liksom inte som jag vill då. Ville bara säga det, ifall bilder och font plötsligt ser konstiga ut – jag som annars är världens petigaste med symmetri och layout (fast det kanske inte syns).
Annonser

2 reaktioner på ”sakta vakna till liv(slust)

  1. Låter fantastiskt skönt! Trevlig resa!

  2. Gillar inte heller att pilla med plattor…lämnade min i Rom.
    Därför bloggar jag lite. Bara bra.
    Det där med morgonljud tänker jag också väldigt mycket på. Bara njuta liksom…
    Stor Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s