kriya by Jona

En av mina favoritkriyor finns i Jona Dahlqvist bok Kundalini Yogaliv. Jag återkommer till den om och om igen. Finns en liknande kriya i både hennes första bok och också i Ulrika Berglinds Kundaliniyoga-bok.

Den är kort och alldeles lagom utmanande (två minuter i stolen är inte peace of cake varje dag), dessutom har den precis de effekterna som beskrivs. Lust. Kreativitet. Medvetenhet.
När vi stärker vår kropp rent fysiskt, så tillåter vi även det mer subtila i oss att vakna. Vi blir klarare i sinnet och får tillgång till de inre kvalitéerna.

Bara detdär med att vara grundad och känna stabilitet i livet. Det stärker luktsinnet. Det är så konkret och enkelt. Vägen in i sinnenas värld.

Och hur kreativiteten flödar i ditt liv när du jobbar med andra chakrat, slänger tabun över axeln och tillåter den naturliga sexualiteten få ta plats i ditt liv – bejakar fullt ut vem du är och ärligen har förmågan att acceptera allt det som är du.

Meditationen och bugningen. Hur du böjer dej inför ditt eget hjärta, låter det visa vägen. Kapitulera på det livsbejakande sättet. Tillåta och släppa in.

En alldeles finurlig liten kriya alltså. Keep up med den och nya härligheter dyker upp i livet.

Tack Jona för att du så frikostigt delar med dej och bjuder in andra till att göra det också.
(bilden scannad från boken – klicka så får du den i helskärm
Annonser

En reaktion på ”kriya by Jona

  1. Jag är också tacksam att Jona delar med sig. Flera favoritkriyor har jag fått från hennes hemsida. Den kriyan har jag gjort från Ulrika Berglinds bok även om den inte är riktigt lika, för ca ett år sen. Kommer ihåg att den var effektiv:-).Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s