vi hade i alla fall tur med vädret. eller?

Det är +9.8 grader här just nu. Och regnar typ från alla sidor. Jag har en inneboende väderkatastrofsjäl i mej, som fascineras oerhört av märkligt väder. Den själen gottar sig nu. Det har den fått göra några dagar och ävenom en liten del av mej snyftar en smula över att solens & värmens frånvaro, så mår en del av mej rätt bra. Det finns något oerhört kravlöst över ”dåligt” väder. Här kan jag sitta med mina böcker, papper och dator. Jag kan med gott samvete beta av tråkigt planeringsarbete och rensa ur mappar. Idka feng shui i skrivbordslådan.

Kylan(!) innebär också perfekt träningsväder. I alla fall när det kommer till löpning. De gånger jag sprungit i värme i sommar har varit allt annat än angenäma. Som om min värmetålighet inte längre gör sig gällande. Trots vätskeintag på förhand och förberedelser under dagens lopp har de varma löpturerna oftast slutat med huvudvärk och under själva träningen har kroppen känts som en överhettad masugn. Jag som tidigare varit så gott som opåverkad av värme. Tänker ändå att dethär är mer normalt och att min kropp äntligen blir lyssnad på – jag hör vad den behöver. Fint då att kunna erbjuda den svalt springklimat och dra nytta av det svala. Vädergudarna kan man ändå inget åt.
Däremot saknar jag yogan utomhus. Känns inte särskilt aktuellt att gå ut i växthuset när det är tio, tolv grader. Småfrusen som man ändå kan vara om mornarna. Å andra sidan är rummet oviktigt när det kommer till yoga, wherever I lay my mat, en stor del handlar ju om förmågan att kunna stänga ute. Stänga ute dammråttor på golvet, tvätt som hänger på tork och omkringvärldens alla möjliga försök att tränga sig på. Det som fattas mej är närkontakten till naturen och den Prana, som finns utomhus. Hur mycket lättare det är att andas och skala av det oväsentliga.
I brist på morgonyoga ute i det fria, njuter jag så mycket jag kan av skogspromenaderna, löpturerna längs med stigarna och helt enkelt bara känslan av frihet – att få gå ut närhelst jag vill och inte vara bunden till kontorsstolen. Låt det så vara vilket väder det vill.
Annonser

2 reaktioner på ”vi hade i alla fall tur med vädret. eller?

  1. Tänk att dina väderrapporter och bärplockningen får mig att längta hem lite! Jag som sitter i VÄRMEN :) Men jag fungerar nog som du. Jag älskar skuggan, pittadelen i mig vill inte ha värmen helt enkelt. Kram kram och din löparsjälträder fram mer och mer och även i blogghuvudet såg jag!

  2. …och jag förundras över att jag inte dör en smula när du låter blått vatten, värme och kaffe på er kroatiska balkong smyga in i blogg och statusuppdateringar. Jag är bara in i själen glad för er skull och det enda jag saknar är en djupdykning i yogan på det sätt ni upplever just nu. Men allt har sin tid och nu är er. Varminnerlig kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s