bootcamp inifrån ut

Bootcamp. Eller i alla fall ett ärligt försök. Det var en av mina intentioner med semestern. Att bry sig om kroppen, utmana den, svettas, använda den och ha roligt medan svetten rinner. Det funkar inte varje dag, men i princip har jag tränat något varje dag och det är nästan pinsamt att erkänna hur härligt jag tycker det är. Särskilt sen jag fick hänga upp den hemmagjorda TRX:en på verandan. Grym bålstabilitetsträning och ett intressant komplement till träningen överlag. Hej träningsvärk på nya ställen!
Det finns inga måsten utan bara en alltigenom skön lycka i systemet. Ingen prestation, mer än den som behövs för att hålla inspirationen uppe. Som att jag deltar i en cup, som består av ett antal lopp under sommaren och hösten. Det var inget jag egentligen hade planerat, men såg det som en rolig grej att ställa mej på en startlinje och våga springa med nummerlapp på bröstet. Det är inga stora lopp och de flesta har cup:at i många år och en liten känsla av elitism finns och lurar i bakgrunden – det innebär att de flesta springer på väldigt bra tider. Men att jag hör till bottenskiktet och springer långsammare än de flesta stör mej inte, jag ser det som en språngbräda och möjlighet till utveckling. Förhoppningsvis sporrar det andra, vanliga vardagslöpare, att ställa upp framöver också. För det är ju så roligt!
En annan föresats med semestern har varit att samla tankarna. Verkligen skapa utrymme för kreativitet. Göra något av alla idéer, som hoppar jämfota av otålighet och lust att få komma till tals. En del börjar klarna och andra får snällt fortsätta övertyga mej innan jag bestämmer mej. Det första jag gör i linje med allt det nya, som fasats in i mitt liv, är att nu på söndag hålla ett yogapass i löpargruppen. Foga samman, eller snarare kila in yogans stabilitet, rörlighet och andemedvetenhet i löpträningen. Något jag ser framemot att utforska mer. Lära mej mer om.
Bootcamp inifrån ut. Inte bara hängande i TRX:remmarna. Dethär är våren och sommaren då mycket hittat rätt. Då jag vågat ta itu med sådant, som legat latent lite för länge. Önskningar och drömmar. Omgivningen hinner kanske inte alltid med, men inuti känner jag mej mer säker än någonsin och det är som att det alltid varit såhär. Inget känns ovant och obekvämt, bara självklart och färdigmognat. Tänker att det bara är tidslöseri att hålla tillbaka, lika bra att leva utav bara… klara färdiga gå. Liksom. Livet är ju nu.
Annonser

2 reaktioner på ”bootcamp inifrån ut

  1. Det ser spännande ut, du stoppar alltså fötterna i hällor och så tränar du bål och inte minst armar förstår jag?! Vilken grej. Blev sugen direkt jag såg den på bild. Jag är så impulsiv! Och jag tycker det låter så levande och härligt med din sommar! Bara ta emot och fortsätta så. Kramar!

  2. Trx-remmarna är ju rörliga, så man måste hela tiden parera med just bålmuskulaturen = coreträning så svetten rinner! Alla övninga innefattar inre stabilitetsträning så det är grymt effektivt. Tänker att det är lite yogiskt ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s