allt. och lite till

Det är lite av allt nu. Och jag njuter av att jag orkar och vill. Så länge sen! Så länge sen jag känt att jag räcker till både för mej själv, familjen och allt det andra. Inte så att jag korvstoppar allt vad jag hinner nu, verkligen inte, men jag gottar mej åt att jag kan välja vad jag vill göra. Men lika gärna låta bli. Det är nog inte bara semesterns förtjänst, det är nog också resultatet av ett långsamt, ihärdigt inre arbete. En famnfull acceptans och flera famnar tålamod. Med mej själv. Då är det skönt att bara rota runt i dagarna, händelserna, lusterna och däremellan sova som en liten gris.

Hänga på soliga (och regniga) tillställningar i friidrottens tecken. Känna att jag hinner. Finnas där för dottern –
har satt så mycket tid på mej själv, och yogan, de senaste åren att jag nästan skäms.
Nu omprioriterar jag. Punkt.

Förunderligt hur det kan vända från att vara stress upp i halsen, matthet och olust till att känns okej i de flesta hörn av livet. Hur omprioriteringar kan vända upp och ner på de mest luggslitna, gamla idéer om hur saker och ting ska vara. Bara en sån skitsak som tv:n, som jag i princip dissat helt – något som inte fanns på världskartan för mindre än ett år sedan. Visst, jag tittar ibland (och om en stund börjar Golden League) och vi sitter ofta sent om kvällarna, hela familjen, och tittar avsnitt efter avsnitt av någon tv-serie. Men dedär kanske-det-är-något-på-tv-tankarna existerar knappt längre. Skönt. Überskönt. Tomrummet som blev kvar när tv:n stängdes av är befriande stort. Enormt. Underbart.

Istället för tv. Sms:a syster  och be henne dra åt skogen tillsammans med mej.
Trava långt & länge bland blåbärsris (och myggor) och prata ihjäl oss.
Bättre än alla allsånger och nyheter på bästa sändningstid.

Och unna sig! I dagarna öppnade en ny bekantskap dörrarna inne i stan. Shoppade loss hos samma kedja i Helsingfors och blev alldeles till mej när de så påpassligt öppnade också nästgårds. Punnitse & Säästä (Väg & Spara), ett franchiseföretag som satsar på försäljning i lösvikt. Mycket ekologiskt. Superfoods. Nötter. Bönor. Linser. Mjöl. Té. Kaffe. Kokosolja. Cocovi:s produkter. Energibars. Whatever. Allt. Lite till. Jag är i himmelriket. Tack.

Bönor i lösvikt. Rawfoodbars. Nötter på påse. Favoritlakritsen på påse. Flapjacks. Åh, I am in heaven.

Annonser

4 reaktioner på ”allt. och lite till

  1. Åhh tack för inblick i ditt liv. Kul att du också har fri-idrotten nära dig. Vi tittar också på Diamond League & jag har spenderat åstskilliga timmar på läktaren till olika små arenor. Däremot har jag inte hittat den där balansen ännu där jag är helt schysst mot mig själv. Att tycka att jag räcker till & duger. Men jag är medveten om ”mönstren” nu. & tvn har varit ute ur bilden ganska länge.. Kram!!

  2. Jag har faktiskt tänkt på dej när det, rätt plötsligt, blev friidrott på agendan här. Kanske vi ses i större sammanhang, på någon läktare i nån Finnkamp småningom ;) ;)
    Balansen är svår. Krävande. Tar tid. Går liksom inte att tro den kommer av sig själv, jag glömmer det ibland och så är jag där i mattheten igen… Men vi är ju medvetna om det! Kramisar!!

  3. Så nice att du har sånt flow nu vännen, glad i hjärtat när jag läser din blogg.

  4. Tack fina – flow till dej med <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s