det är som det är. och det är bra.

Det fortsätter. Både det kalla vädret och couldn’t care less-inställningen. Visst hade det varit skönt med stekheta dagar på stranden, men med dem kommer också matthet, solöverdos, vätskebrist, rubbade matrutiner (mer än vanligt) och faktiskt känslan av att dagarna mest bara rinner ut i sanden. Jag har lite svårt att förklara, men nu när jag sitter här med ännu ett par veckors semester kvar så inser jag att jag mår bättre nu än när jag hängett mej åt allsköns soldyrkeliv. Har visserligen inte haft något val, men hade inte heller velat ha det annorlunda.

Istället har jag utforskat nya delar av både mej själv och vår trakt. Hemester är underskattat! Insett och hittat tillbaka till slumrande intressen, som legat undanskuffade i det undermedvetna. Bejakat latmasken i mej (nej, man behöver inte klippa gräsmattan en och en halv gång i veckan) och inte haft dåligt samvete fast jag legat på soffan mitt på dagen och tittat på Dexter. Verkligen inte haft dåligt samvete för att jag älskar det svala så jag kan dra på mig löptightsen närsomhelst på dagen och bege mej ut. Långpass, intervaller, vadsomhelst. Eller leta vandringsleder på nätet och bestämma dag när jag ska gå dem, ensam eller med kärt folk i min närhet. Försiktigt börja planera en lite längre vandring, söka nya skor att gå in och älska rea så jag har råd att uppdatera garderoben med  ändamålsenliga kläder.

Att sånt. Ett evigt bubbel av små och stora saker. Inget viktigare än det andra. Allt omslutet av yogabubblan och en nygammal meditation, som jag velat återkomma till sedan vi hade den som hemläxa på utbildningen. En meditation för nollpunkt, Shuniya, och stillhet. Jag ser den som ett nav, eller, som ett armeringsjärn där inne i livsbetongen. Stadig kärna.

Ibland värmer ändå solen. Som i söndags, precis när jag satt mej ner med min yogapassplanering. Då är läge att låta öronen fyllas av mantran och go with the planeringsflow. Låta solens prana strömma in i kroppen. Sat Nam.

Annonser

4 reaktioner på ”det är som det är. och det är bra.

  1. Nä kylan berör mig inte speciellt, är inge hetta-strand människa alls. Och så är vädret bara väder, vi kan ju inget åt det. Men denna blåst. Suck. Den skulle jag gärna vrida ner några sekundmeter…

  2. Du gör helt rätt! Det är ju semester. Då får man göra vad man vill!
    Om det innebär lite tid inomhus tar vi det! (jag är inte 100 % vän med värmen…) ;-)

  3. Det mojnade idag. Amen.

  4. Jaaaa. Älska göra det man vill. I hjärtat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s