tankeböner

Ibland tillägnar jag min yoga någon. Redan innan jag ställer mej på mattan så vet jag vem jag yogar för. Litegrann som att tillägna någon en låt, eller en dikt. Fast oftast är det när jag tonar ut, som jag sänder en extra tanke åt någon jag vet behöver den. Som en bön. Som en tankeängel.

Det är i den stunden, när yogan och meditationen är gjord, som hjärtat är som mest öppet och som energierna räcker längre än vad rummets väggar förmår hålla tillbaka. Vi är, om man så vill säga, i kontakt med allt. Ett ögonblick av närvaro.

I den stunden brukar jag tänka på nära och kära, alldeles extra på den som har det kämpigt på något sätt eller är sjuk, men också ägna mej själv en stunds omsorg och självkärlek. Se till att jag är omhändertagen inifrån ut och att allt är som det ska vara.

Som små tankeböner. (Om)tankar och böner i ett.

Men. Det kan också vara en stund då du försjunker i meditation och affirmation över det och dem, som kanske inte tillför det allra skönaste i ditt liv. En tid då jag hade en del krångliga relationer, så satt jag och öste kärlek över de personer som jag egentligen allra helst hade önskat dit pepparn växer. Och det fungerade. På något sätt. För när vi istället för att ägna oss åt den negativa spiralen, ser till att ösa kärlek och ännu mera kärlek så förändras något. På djupet. Jag trodde aldrig det skulle funka. Aldrig! Men idag kan jag se dehär personerna i ögonen och göra det ärligt, jag kan ta dem för vad de är och deras tankar och reaktioner gentemot mej är inget jag går omkring och låter mej dräneras av. Mirakel.

Sat Nam Wahe Guru.

Annonser

5 reaktioner på ”tankeböner

 1. Ha ha…jag gör precis likadant…fast jag vet inte än om det fungerar…
  Återkommer!
  Kram

 2. Klart det fungerar ;) om man bara själv vill <3
  Kramen!

 3. Jag vet också att det fungerar. Man får hitta olika sätt med olika personer när det gäller själva tänkandet. Jag vill inte ha någon slags relation alls med en del. Där har jag tänkt mig att jag lämnar en bukett blommor och säger hej då. Vill inte inte lägga mer energi eller tankar på dem än nödvändigt. Min TCM-läkare säger också att man inte ska ge affirmationerna för stort utrymme – allt har två sidor som bekant och om man fokuserar på den ena, så växer även den andra. Jag tror på det. SÅ jag säger snällt och vänligt farväl :) Kram!

 4. Det var en bra symbolik, med buketten och farväl:et.
  Jag har burit på så mycket ilska genom åren och varit tillknäppt och stel i hjärtat som bara den. För mej har enda sättet (hittills) varit att ösa kärlek, typ fake it 'til you make it. Verkligen känt att det hjälpt och när jag kunnat ta mej förbi ilskan, har jag också kunnat släppa personen i fråga – lite som ett farväl, för då slipper jag energidränaget.

 5. Tack Nina för att du delar med dig♥ Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s