vardag, yoga och djupa tankar

Come on vardag säger jag bara. Ävenom det känns lite svajigt såhär andra dagen på jobb och dygnet plötsligt fick färre timmar. Ett inneboende lugn råder trots allt. Högintensiva dagar radar upp sig den närmaste tiden, men jag är beredd – behöver bara säga nej åt sådant som inte ryms in. Helt enkelt. Jag skriver helt kallt in ‘ledig kväll’ i min kalender och det rubbar jag inte på i första taget. Ser ingen som helst skämmighet att prioritera bara varandet. Skäms mer när jag klämmer in så mycket att andetaget hamnar i halsgropen någonstans. I min krasshet önskar jag fler skämdes lite mer över sina fulla kalendrar, men då är jag kärringen mot strömmen också.

Med vardagen kom också första yogakursen igång. Bästaste bästa känslan när jag öppnade fönstrena på vädring i gamla skolsalen med ribbstolar på väggarna och väntade in yogisarna. Det finns inte mycket som slår det. Att det dessutom var en föranmäld grupp, som så fint passade in i det koncept jag tänkt mej. Hur det blir så rätt, när intuitionen visar vägen. Det är precis såhär jag vill flika in yogaundervisningen i mitt liv, med hjärtat på rätta stället och med förtrolighet. Bort från de stora salarna och bort från det värsta businesstänket. Annika sammanfattar så fint i ett inlägg om hur tillkrånglat, hafsigt och så fruktansvärt fel det kan bli med yoga ibland. När man väljer bort bitar, som känns obekväma, ovästerländska och gud vet vad. När yoga inte längre får vara yoga. Varit där själv, är där ibland fortsättningsvis, men mer och mer inser jag ju hur lätt allt blir när man sätter tillrättaläggandet åt sidan och bara hänger sig. Bugar sig ödmjukt inför den visdom som finns där. Alltid.

Och som kundaliniyogalärare har jag initierat mej själv att följa traditionen. Många lärare har gått före på denhär vägen och jag har ett oändligt bibliotek att ösa kunskap ur – och då syftar jag inte bara på ”kriyarecept” och nedladdade meditationsintruktioner på min iPad, utan på allt det som jag har tillgång till när jag tonar in i min yoga. När jag tonar in tillsammans med min klass. Dendär kunskapen som bara finns där och som förmedlas till mej i form av duktiga lärare, men också det som redan finns inom mej. En ynnest och ett ansvar, som bara blir rätt om hjärtat, intuitionen och neutraliteten är på plats. Och om den egna personligheten får vara intakt och tillåts genomsyra yogan man förmedlar. Djupa saker. Viktiga saker.

Behind the scenes. Det du ser bakom din yogalärare – den konkreta biten.
O n g   N a m o   G u r u   D e v   N a m o
Annonser

8 reaktioner på ”vardag, yoga och djupa tankar

 1. Fint! Det där att tona in med sina elever och plötsligt ha en annan kanal, en annan energikälla. Jag längtar dit igen…
  Kram till dig!

 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

 3. Tack för ditt mail, fina!

 4. Ja, jag förundras ständigt över kraften i intoningen.
  Kram!

 5. Jag bugar mig också ♥

 6. Lustigt att du skriver om närvaron när du undervisar nu. Jag har i flera dagar gått runt & letat efter en formulering på det som det är svårt att sätta ord på. Har haft enskild medicinsk yoga på jobbet & upplever ibland en otrolig närvaro. En ljus gestalt som finns där när jag blundar. Bara tacksamhet & go with the flow. Kram & tack♥

 7. Vi pratade mycket om dethär på utbildningen. Det är jag tacksam för. För att undervisa yoga är så mycket mer än att ha material i mappar och full koll på varje muskel i kroppen.
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s