låta det ta tid

Jag skrev om att längta bort. Det är inget unikt. Vi har alla våra resor och liv att tampas med. Sen är vi olika. Personlighet, situation och öde – och mycket annat. Hur det än är och var vi än är kan vi inte vänta oss att någon ska rädda oss om vi står i dynga upp till öronen. Ensam är inte alltid stark, men när det kommer till kritan så är det i Det Ensamma vi behöver vara när något ska förändras på djupet.

Jag har också varit den, som skyllt på andra. Skakat av mej mitt eget ansvar. Lutat mej mot generna, omständigheterna och murphy’s lag. Valt den lätta vägen, strutsvägen, men det var rätt svart inuti då. En svärta, som inte gick att bortförklara eller dölja bakom nya tapeter, häftigaste långresan och alla glada festkvällar. Ingen kom och fixade mej, jag fick ta hand om det själv. Och det är kanske där som det brister på många håll idag. Det ska quickfixas och det ska serveras på silverfat. Man vill ha recept på framgång och snabba lösningar.

Nej, jag är ledsen. Lite krass också. Men det finns inga genvägar. Livsfixet och inutiarbetet måste få ta tid. Jag fattade inte heller detdär. Fortsatte bara springa. Kunde inte för mitt liv föreställa mej att sitta still och vänta in mej själv. Inte ens fast jag hade yogat ett tag. Meditation var så suspekt. Omöjligt. Ändå fanns längtan efter stillhet, för jag visste ju.

Inte förrän jag satte mej ner. På rumpan. På yogamattan. I många mornar för snart tre år sedan.
Inte förrän då insåg jag vad det handlade om.

Det handlar inte om att göra något, eller försöka. Inte ens göra en stor grej av det. Jag blir nästan frustrerad över hur svårt det kan vara och hur svårt gör man det inte för sig?!!

Sitt still!

Bara gör det. Dag efter dag. En stund. En liten. En längre. Whatever, men sitt!
Vänta. Lyssna. Känn. Du behöver inte göra något, eller försöka. Inte ens göra en stor grej av det. Bara sitt. Hur svårt kan det vara?

Jag satt. Jag kom ifatt. Och det var allt från överjävligt till helt underbart. Där någonstans började min läkning och min återhämtning. För första gången i mitt liv lät jag det ta tid. Insåg att tid är allt. Möta det som ska mötas. Bearbeta det som ska bearbetas. Känna det som ska kännas. Egenterapi och omhändertagande av det egna livet. Det viktigaste av allt.

Annonser

6 reaktioner på ”låta det ta tid

 1. Ja, faktiskt. Ska sitta still varje morgon…och kväll med.
  Du inspirerar!
  Sat Nam

 2. Jag har yogat,mediterat och jobbat mindre(tagit hand om mig själv) i ett antal år men också sprungit på en del och fixat,renoverat o hej o hå tills för två år sedan när kroppen tvingade mig att sitta still varje dag.Jag kom liksom inte undan det jag försökt att springa ifrån. Så det var bara att sitta still och dyka längre ner och ta tag i det jobbiga!!!!

  Sat Nam

 3. Stillasittandets oerhörda effekt är underskattad!
  Sat Nam!

 4. Så är det. Det räcker förstås knappast med att ”bara sitta still”, men det är en viktig del av livet för att det ska vara komplett – och för att man själv ska vara komplett, hel och stark. Så är det bara.
  Kram & Sat Nam

 5. Sitta still en stund tror jag är ok för de flesta, men sitta lite längre än bekvämt, mmm där kommer helt andra aspekter in. Allt ifrån att det kliar, gör ont, kroppsdelar somnar till att jag sjunker ihop i bröstryggen. Det finns så otroligt mycket att hämta där i sittandet med rak rygg. Jag har som du vet mina stilla stunder, så viktiga för mig så att jag till och med döpte mitt företag till Stillastund :) Krampårej!

 6. Ah, perfekt! Där kommer vi in på sittandets bieffekter :) För det är just det, att sitta kvar fast det kliar och stramar här och var! Sen finns det rent fysiologiska aspekter att komma ihåg, men har man ”sittproblem” på golvet, så sätter man sig på en stol. Stillastund it is (och is da shit) hursomhelst ♥
  Kram min favorit Annika :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s