tankestillhet, mantra och trail.

Nu är nu. Lite så kändes det efter dryga 12 km längs skogsstigarna. Avrundade på en brygga, med gassande augustisol och vågkluck. Vem behöver resa långt för att pilgrimsvandra, när man kan göra det i hemknutarna? Eller pilgrimsspringa. Känns som jag inte gjort annat i mitt liv än sprungit trail. Allt är så välbekant.

Får påminna mej själv ibland att jag inte sprungit regelbundet ens ett år. Särskilt när jag börjar kolla av klockan för ofta och jämför kilometrar. Det sker av gammal ohejdad vana, jämförelse och prestation. Något jag har svårare att värja mej från när jag springer på väg och jämnt underlag. Det är något helt annat när jag springer i skogen för då gäller inte samma kilometertider. Då springer jag bara. Befriande!

Och det är just pilgrimstankar jag får. Utrensande och bearbetande. Tankar och känslor bubblar av och an. I det ensamma arbetet trivs jag bäst. Visst hade det varit roligt att springa med någon likasinnad och med ungefär samma fart i benen, men samtidigt är det enormt skönt att springa ensam. Min högkänsliga personlighet njuter och laddar. Jag är inte räddhågsen av mej heller, snarare lite naiv, och funderar inte så mycket. Ut i skogen bara. Älgflugor, älg och björn har jag svårt att tänka på – innan jag råkar ut för dem. Däremot kan jag bli lite nervig när vandringslederna ibland är tvetydigt utmärkta och har alltid med mej telefon, med inbyggd kompass och gps.

Där på stigarna, bland träden, mossan, stenarna och lingonriset finns bara nu. Ett löpsteg i taget och just idag hade jag ett mantra med mej. Inandning Sat Nam Wahe Guru, utandning Sat Nam Wahe Guru. Till sist finns bara andning, mantra och rörelse. Tankestillhet och känslovila.

Efteråt när jag satt där på bryggan var det verkligen peace of mind. Klassiskt efterträningsendorfini – för att uttrycka det poetiskt.

Annonser

6 reaktioner på ”tankestillhet, mantra och trail.

  1. Inspirerande! Det finns en pilgrimsled här också – får lust att prova den!
    Kram

  2. Skulle jag löpträna, skulle jag vilja ha det just som du beskriver det. Och kanske är jag för korttänkt, allt går ju att göra på sitt vis. Precis som du gör. Inte utan att jag också blir sugen!

  3. Härligt! Ser underbart ut att få varva ner på en brygga efteråt :)

  4. Önskar alla en skog, en stig och spring i benen :)
    Sat Nam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s