när något ritar hjärtan i själen

Drömmar. Mål. En del stressas, inte jag. Mål gör mej inspirerad och peppad. Jag tillåter mej inte att få förhöjt blodtryck i onödan eller koppla in prestationsdjävulen. Inte nu längre.

Just nu triggas jag av långlöpning i terräng. Jag är totalförälskad. Har inte kunnat värja mej och vill inte heller. Jag tror på att följa flödet när något känns bra, när energikontot skjuter i höjden och blinkar vackert grönt. Samtidigt har jag aldrig tidigare varit så vaksam på mina inre signaler, det är inte längre något tuta & köra i blindo, utan det jag gör är med större närvaro. Jag springer inte varje dag och jag tränar inte varje dag, ävenom det kan verka så. Det finns en vilobalans som aldrig förr. Kanske just därför är det så lätt att håva in det goda nu, utan att det blir för mycket av det goda. Om du förstår.

Förälskelsen gör det lätt att springa. Förstår ju att svackor kan vara att vänta, men jag tror att så länge vilobalansen och den sunda återhållsamheten är närvarande, så finns motivation i överflöd. Ändå tror jag att mål är bra att ha. Jag hittade mitt (önske)mål via Sara när hon sprang AXA fjäll(halv)maraton häromveckan.

Som jag vill detta också! Min spontana reaktion var att styra näsan inkl. resten av livet mot Jämtland om ett år. Det är fortfarande mitt mål, men vågar inte anmäla mej ännu. När nämligen också drömmen att få uppleva Ängsbacka Yogafestival igen nästa sommar – jag var där 2011 tillsammans med en kär väninna och vill verkligen tillbaka. Två kära ting är ett för mycket. Tyvärr. Så jag kommer ha is i magen och lita på att det blir som det ska bli. Formar sig livet så att jag kan åka till Ängsbacka så får fjällmaraton kliva åt sidan, blir det ingen yogafestival så hoppas jag på att plats finns kvar att springa på fjället. Träning i tålamod, träning i tillit.

@ängsbacka.2011

Så jag fortsätter trampa stig, med Ottfjället som mål – oavsett om det blir av eller inte. Nu på lördag har jag planerat in att springa en 20 km lång vandringsled, som ska både suga musten ur mej och rita hjärtan i min själ. Ett liten utmaning väntar nämligen i form av ett terränglopp senare i höst och jag vill försäkra mej om att både benen och pannbenet är redo. Jag gör det för att jag kan, inte för att jag måste. Driv. Mål. Dröm.

Annonser

10 reaktioner på ”när något ritar hjärtan i själen

 1. & här sitter jag & skrev nyss ett inlägg om tillit:-). Låter underbart med båda dina mål, vilket det än blir! Kram

 2. Du har skrivit så bra. Igen! Se trädet som en symbol för tillit, fint!
  KRAM

 3. Jag var på Änsgsbacka i sommar. Ingen höjdarupplevelse..Mer om detta en annan gång. Hur som helst – fjällmaraton låter helt underbart! Och Jämtland, där jag tillbringade mina barndoms somrar är fantastiskt.

 4. Hm, jag har ”fått lite vibbar” att det ändrats en del sen vi var där… Berätta gärna (maila fast om du vill och har lust), så kanske det klarnar nu med en gång om hur jag ska prioritera!

 5. Åh, önskar att jag vore tålmodig som du. Hade garanterat kastat mig på båda – och sen hade något tredje varit prio när dagen väl kom… :)

 6. Mitt förra jag hade kastat mej över allt med en gång också :) Nu kan jag nästan blir lite irriterad på mej själv för att jag väääntar iiiin maaagkänslan innan jag gör något (lite Kristina Lugn sådär) ;) Men tänker det blir rätt till slut ändå!

 7. Det kommer bli rätt i slutändan. Lyssna inåt och lita till! (Men jag hoppas så klart vi ses, eftersom jag är lite ego ibland…)
  Kram kram

 8. Två egon i en smäll då ;)
  Ett ego till blandade sig i ”striden” härhemma när jag myntade mina fjällmaratonplaner… det mottogs inte med stående ovationer precis. Nåväl, jag har mina affirmationer ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s