börja från början

Okej. Jag ska inte sticka under stol med att en viss fåfänga nog finns med i bilden, men när det kommer till kritan så handlar det i första hand om att se om mitt tempel. Kroppen. Det har kommit till mej ofta senaste tiden när jag suttit på yogamattan och tackat för dagens disciplin, hur tacksam jag är över min kropp. Så stark och medgörlig den på det stora hela är. Visst, den poängterar visst ogillande här och var ibland, men den fungerar. Hur bra som helst.

Den fungerar och supportrar mej mer än någonsin vill jag påstå. Jag är helt klart starkare idag än som 20-åring. Av segare virke dessutom. Bakvänt på ett sätt, men ändå inte. Vi ska väl se till att vi håller ihop trots att åren går?! Jag vill verkligen inte kasta in handduken bara för att jag närmar mej fyrtio, herregud, det finns inte på kartan. Nu är det allvar ju. Det är senast nu jag bäddar för åren längre fram. Eller hur?

Jag säger det ofta, men det är yogan som banat väg. Alla gånger. Utan den hade jag fortfarande gått omkring med noll kroppsmedvetenhet och sannerligen inte sett min kropp som det tempel den är. Fast det har varit en frustrerande resa mellan varven, då huvudet velat annat än kroppen och tvärtom. Då tillkortakommanden och underliga prestationskrav satt käppar i hjulet. Åh, jag är så glad att de största kroppskonflikterna ligger bakom mej.

Nu har jag oändligt med lust att använda min kropp, det märks kan jag tänka.

Jag är newbie i mycket, men samtidigt är det så bekant. Att använda kroppen ska ju inte vara konstigt, egentligen. Det är något vi ska vilja! Sen kanske det inte är det naturligaste sättet att vi idag gärna tar till redskap och maskiner för att underhålla kroppen, som kompensation för att vi inte lever som för hundra år sedan. Fast detdär är en annan historia. Jag spjärnar ju emot den ”stora gymvärlden” litegrann, den skrämmer mej och ger mej lätt andnöd – kanske just för att det känns ja, onaturligt. Och ofta väldigt högljutt, skramligt och prestationsinriktat. Jag vistas då hellre i det lilla gymet, särskilt nu när jag försiktigt ska börja nosa på Starting Strength (läs mer tex. hos Jeanna om det) så vill jag helst låsa dörren om mej. Åtminstone tills jag blir varm i kläderna (vilket jag lär bli). För nu har jag tänkt börja från början och få struktur i min styrketräning.

Tempelomsorgen fortsätter.

Annonser

7 reaktioner på ”börja från början

 1. Ok att du skulle fylla 40 inom några år känns så surrealistiskt. Det ultimata beviset på att åldern bara är en siffra, du din 25 åring där.

 2. Kram vännen! och välkommen på 40-årsfest…. sen ;)

 3. Inner Strenght heter ett pass på Studion :) Jag har gått instruktörsutbildningen och det är verkligt effektivt. På studion har Anna passet !

 4. Vill ha skivstång, inte käpp ;)
  Och så är jag ju inte (heller) någon gå-på-ledda-pass-människa, vill själv :D Men vet ju att man aldrig ska säga aldrig…

 5. Jag tror inte att man är en viss typ av människa :) men man behöver ju inte testa allt. Jag har tränat med skivstång i hela mitt träningsliv och tänkt att jag inte är ngn käpp eller yogamänniska och se på mig nu :D

 6. I hear you :)
  Min stretighet (nytt ord?) beror mest på att jag inte trivs i större sammanhang, det stressar mej och jag ser ingen anledning att utsätta mej för det. Sen är det ju detdär med att behöva passa en tid, jag vet inte, men jag slipper helst det :) Jag vill träna när min mat- och sovklocka är slagen inte gymmets, haha. Och så är jag helt enkelt sugen på back to basic tung träning nu – lite småtrött på pluttenuttet och armhävningar på knäna ;)
  Och nu sitter jag här och skriver världens försvarstal, fast det varken behövs eller något jag tänkt. Kram på dej!

 7. Alla väljer det man själv vill träna, kommer inte tränings motivationen från en själv är det ju inget värt och oftast blir det inte heller till ngt. Jag bara tipsade dig om vårt suveräna utbud på Studion och jag kan lova dig att det är från tårna och att jag inte sett nån puttenutt träning overthere :) Det är ju annars det som är så fantastiskt med träning att det finns ngt för alla vare sig man vill söka sig in i gymmet, träna gruppträning eller fixa ett hemma gym. Så kör hårt Nina på ditt sätt då blir det bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s