bränsle

Fascinerande. Jag åt som en häst igår efter långpasset in the woods. Jag har ätit som en annan häst idag. Så tydligt att depåerna behöver påfyllning. Jag äter alltid mycket, men dethär är nytt. En bra hunger, som helt klart inte låter sig stillas av tomma kalorier och crappiga ballerinakex. Nej, mat som i mat. Som fyller både tallriken och magen. Bra fett, ännu bättre protein och bästa grönsakerna.

Träning kräver mat, ger aptit och bra feelis. Känns som ytterligare en bit faller på plats – min stora aptit, min höga ämnesomsättning och blodsockerrallyt verkar kunna tämjas. Heureka. Träning ger mej nämligen lust att laga bättre mat, det höjer min motivation på ett oväntat sätt.
Jag behöver ingen diet, ingen fasta eller konstiga råvaror. Det duger med vanlig mat. Tallriksmodell med hjärna bakom, sunt förnuft och en sammansättning som räcker längre än vad näsan är lång. Mat som mättar för livet. Och för mej är det en självklar matematik, mat är bränsle. Bränsle behövs för rörelse framåt. Rörelse är tex. träning. Bra bränsle är bra för motorn. Vem vill ha spillolja eller någon utspädd skit? Dålig input, dålig output. Rap.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s