strukturerad mix

Imorse var det precis sådär krispigt som jag bara älskar när det är. Perfekt med ledig förmiddag. Perfekt med långsam återhämtningsrunda. Bara lätta steg och inte bråttom nånstans, gå i uppförsbackarna och stanna emellanåt bara för att djupt andas in den sköna luften.

Återhämtning för benen, uppvärmning för kroppen. Hemma igen mitt träningsprogram för nu, hantelhantering helt enkelt. Överväger att kontakta en PT för jag hade gärna fått ett och annat till livs när det gäller basala, lite tyngre lyft. Så att jag gör rätt. Egen kroppskännedom i all ära och spegel för all del, men jag vill verkligen att grundtekniken ska sitta där en gång för alla. Något träningsupplägg är jag inte ute efter, men jag skulle vilja ha ett vakande öga på mej några gånger.

Jag har aldrig varit någon gruppträningsmänniska. Otaliga är de gånger jag anmält mej till någon gympa, gått tre gånger och sen har det bara lämnat. Har noll koll på min koordination (jag kan inte dansa heller, inte på riktigt) i snabb takt och bara tanken på stegserier som uppvärmning ger mej utslag över hela kroppen. Med yogan har det varit något helt annat, för då hinner jag med. Nu menar jag inte att det är något fel med gruppträning, men det är inte min grej. För mej känns det som en omväg, lite för mycket krusiduller – jag vill rakt på. Har alltid velat. Basal träning, tungt och koncist. Det är dit jag söker mej och åh, det är så roligt.

Jag blir lugn av det jag gör nu. Med mina tre till fyra löppass i veckan; kvalitetspass, långdistans och myspass i en någotsånär strukturerad mix och den kompletterande styrketräningen på det. Känner mej tillfreds. Det är inte för mycket, det är inte för lite. Jag går inte omkring och är rastlös, vilket jag lätt blir när jag är understimulerad (som en annan hund). Går jag en skön promenad en lördagmorgon på 5 km, så har jag garanterat myror i brallan resten av dagen och försöker komma på något konstruktivt att göra alternativt hitta på något utomhus. För utomhus ska jag vara om det är fint. Går in och ut, får inget gjort. Det blir liksom ingen ordning på mej, jag får inte utlopp för all energi. Jo, jag har lite för mycket av den sorten ibland.

Men nu. Peace and love. Långpass på lördag- eller söndagmorgon är perfekt, två till tre timmar i skogen eller längs med vägarna. Svettigt, tungt och utmanande. Pannben och alla andra ben. Jag hinner nästan få nog av frisk luft, sol (om det är det dagen bjuder på) och natur. Sen är jag som vilken annan filbunke som helst, klarar till och med av att vara på släktkalas eller annat elände utan att det kliar överallt.

Eller att komma hem från jobbet och vara aptrött och utan syre, då ventilationen är mer än kass där jag sitter hela dagarna. Skriker omkring mej i vanlig ordning och härjar om potatisen som ingen någonsin kan skala utan att jag säger till. Bästa botemedlet är att skita i hur hungrig jag är, snöra på mej skorna och springa 5 x 4 minuters intervaller, medan jag beordrat diverse familjemedlemmar att förihelsikesetillattpotatisenkokarnärjagkommertillbaka. Funkar alltid. Jag är fin (och röd) som ett nypon när jag kommer hem och fixar resten av maten, duschar och andas ända ner i tårna av tillfredsställelse. Resten av kvällen lös & ledig och väldigt nöjd.

Riktning framåt alltså. Inget extra spret och velande. Jag tränar, alltså mår jag bra och får utlopp för min energi på ett konstruktivt sätt. Min pms är i nedåtgående (alltså halleluja), min rastlöshet är mer hanterbar, jag sover så mycket bättre och på det hela taget är det mindre huvudbry. I ett nötskal.

Annonser

12 reaktioner på ”strukturerad mix

 1. Vilken energi! säger hon som tycker om att gå långsamt & känna marken genom skosulorna:-). Kram

 2. Wow :) och vet du det är många som vill träna ensam. Tur för oss instruktörer att det inte är alla :)

 3. Jo, det är lite skönt på plus sådär nu. Efter x-antal år med ups and downs…
  Men tycker precis som du om att gå långsamt ibland och vara nära jorden, både det och det fartfyllda behövs. Kramen!!

 4. Tur det!
  Fint för yogalärarna också att inte alla stänger in sig i varsin grotta ;)
  Men jag vill och ska fortfarande enter the gym tillsammans med dej ♥

 5. Tänkt på dig idag när jag var i gymmet. Sku ha varit perfekt för allt var ledigt, även favvo hörnan med Smith och marklyft. Men nu tror jag att en förkylning tar mig…

 6. Ounouuu för förkylning – hinner du göra Immune System Booster: The Inner Sun så gör den! Nu! :)

 7. Åh vilket fint kollage, Nina! Jag har inte heller någon koordination, går alltid från gruppträning med en känsla av att vara bortgjord och dum. Därför utsätter jag mig typ en gång vart tredje år eller så…

 8. Ps, PT är fab! Det kostar, men träffar du rätt person får du så otroligt mycket kunskap på den där timmen.

 9. PT ska det bli, har jag lovat mej själv! Because I'm worth it ;)

 10. Tack!
  Skönt att höra det är flera därute som har kommunikationssvårigheter mella höger arm och vänster fot!

 11. Du slår verkligen huvudet på spiken där Nina. Jag tänker på delen: ”Eller att komma hem från jobbet och vara aptrött och utan syre, då ventilationen är mer än kass där jag sitter hela dagarna.”

  Förstå hur många som mår så på sitt jobb, jag blir så fundersam över varför vi har byggt samhället såhär. Så många går till ett jobb de inte bryr sig om för att köpa saker de inte behöver(inte spec. just du men det känns så överlag). Arbetsmiljöerna idag blir mer öppna kontorslandska, färre raster, mer fokus på effektivitet och leveranser. Arbetsmiljö(tempo, syre, ludnivå, välbefinnande överlag)är bortprioriterat så när när en kommer hem är en helt slut och orkar inte göra något mer än att låta tröttheten gå ut över familjen.

  Så mycket stress och trötthet för vad? hmm jag får jobba på en lösning här

 12. Perfekt Vevve, ser framemot din lösning ♥
  Ofta är det inte mycket man kan göra åt sin arbetsmiljö, det man däremot kan göra är att se till att gå ut på lunchen (äta framför datorn, haha in my ass!) och skaffa sig ärenden ut när det blir för olidligt. Jag menar, vi har oftast åtminstone ett litet val, som kan göra arbetsdagen mer angenäm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s