mantra för hjärtat. ja för allt.

Jag älskar mantran. Det var via dem jag hittade kundaliniyogan, ävenom det dröjde något år innan jag fattade att det var just kundaliniyogans mantran, som tilltalade mej alldeles särskilt. Någon musiknörd har jag aldrig varit, men alltid vetat när någon musik haft rätt vibration. Så svårförklarat i ord, men så lätt att förstå i hjärtat.

Eftersom jag älskar att sjunga (hellre än bra) var jag från första stund bekväm med mantran. Jag har inte tyckt det varit märkvärdigt med sanskrit, eller gurmukhi som är en förenklad form av sanskrit. Det känns inte som ett främmande språk och som yogi vill jag ju tro att dethär är ett språk jag kan, att det fanns inprogrammerat från början. Lite hisnande sådär. Sanskrit är ett skriftspråk och det kan vara knepigt att uttala rätt, särskilt för oss här i väst, hur som kan jag tycka att det är otroligt vackert och känslan när man behärskar ett långt mantra och bara kan sjunga med utan att tänka är sannerligen Wahe Guru!

Om jag kört av vägen, litegrann eller mycket, så är det oftast via mantran jag tar mej upp på banan igen. Som om det justerar mina cylindrar, så det kan puttra på jämt igen. Såklart är det hela yogapaketet i sig, som håller mej på rätt spår, men när det kommer till quickfix så är det mantran som gäller för mej.

Jag har ju flera favoriter, kan inte ens börja lista dem alla, eftersom det beror så mycket på vad det är jag behöver. En del följer mej varje vecka, andra poppar upp med jämna mellanrum. I detta nu avser jag olika inspelningar av mantran, inte nödvändigtvis specifika mantran och deras betydelse, utan rakt av spellistan på min telefon. Trycker på play, pluggar i hörlurarna, högtalarna eller bilstereon. Och sjunger med.

Att sjunga mantran har direkteffekt på hjärnan. Vår tunga slår och vibrerar på olika sätt mot gommen, som står i direktkontakt med hjärnan. Hjärnkirurgi på hög nivå. Vi tar också hand om vårt halschakra – att sjunga ut! Och inte minst hjärtat. Att innerligt sjunga och hänge sig är som balsam för vilket hjärta som helst. Du behöver inte ens sitta under ett blommande körsbärstträd, som i videon här under, du kan bara sluta dina ögon, placera vänster hand mot hjärtat och höger hand ovanpå. Bara sjung. Ett mantra för hjärtat, för livet och allt det vackra i ditt liv.

Annonser

7 reaktioner på ”mantra för hjärtat. ja för allt.

 1. Jag har min nygjorda ögonkudde full av lavendel över ögonen när jag njuter av mantran. <3

 2. Den lyssnar jag också på,skulle precis lägga upp den på min sida:) Älskar mantra, det får mig också precis som du skriver att landa och ta sig upp på banan igen.För mig ger det mig otrolig kraft och det var som jag hittade hem när jag kom i kontakt med mantran.Och nu bär jag mitt mantra med mig varje dag:)

  Kram Lotta

 3. Låter som nåt jag kunde tänka mej. Nu.

 4. Linjen öppen mellan oss tydligen :)

 5. En till mantranörd:-). Använde det mantrat igår i en enskild yogalektion på jobbet men den här versionen är mycket finare! Kram

 6. Jag har varit på en ashtanga yoga workshop som avslutades med ett mantra. Det var så sjukt maffigt och det hände massor med spännande saker i kroppen och medvetandet.
  Jag gjorde det några gånger hemma(tyvärr aldrig med samma resultat då jag inte kunde slappna av på samma sätt) och sedan kom en period av stress så jag tappade bort det.
  Jag vill så gärna hitta(tillbaks till) mantra men det är svårt att komma igång själv

  har du några bra tips?

 7. Jag ska fila på ett inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s