helgsammandrag, eller, dethär har jag gjort.

Sköna kontraster i helgen. 16 km terräng på lördagförmiddag. Blev irriterad på solen, ja jag vet man får inte, men den ligger så lågt nu att det är som att springa i blixtsken när den ligger på som värst. Det var inga höjdarkilometrar och innan jag var halvvägs var jag säker på att jag kommer sätta mej ner och grina.

Valde en runda med transportsträcka på grusväg innan skogen äntligen kom emot och det kändes som den längsta någonsin. Stela underben, särskilt på framsidan (något jag kan uppleva från och till, men som släpper när jag blir varm) och allmänt tung känsla i kroppen. Fast jag vet ju att bara jag fortsätter fot om fot, så ger det sig. I lördags tog det bara onödigt länge. Jag var nog mer än halvvägs innan löpningen och steget kom igång som det skulle. Fick springa med solen i ryggen till slut också, då gick det ännu mer av bara farten. Fast trögstartad utan dess like är jag. Fortsättningsvis.

Trots att det är jobbigt att komma igång ibland, så finns ytterst sällan kapituleringen där. Jag fortsätter ändå. Keep up liksom. För till slut blir oftast den övergripande känslan löpglädje ändå. Inte minst för att det efteråt är obetalbart skönt.

Lördagens after run blev akupunktur hos finaste väninnan, som studerat just akupunktur och kinesisk medicin. Dessutom utbildad inom västerländsk medicin, så hon har ett grymt spektra och erfarenhet av bägge världarna. Hon ska behandla min axel, som varken röntgen eller ultraljud löst mysteriet med. Antagligen är det någonsorts tendonitis. Lite annat smått, och större, dyker alltid upp när man blir tung- och pulsdiagnostiserad, så nu ska vi köra en tid med intensiv akupunktur både för axeln och för mjältbrist, något som förklarar en del av hur jag mår och fungerar. Åh, det är så intressant.

Söndag värsta latdagen. Skönaste bästa. Yogaplanering, slösurf och feelgood-läsning i en salig röra. Och så somnade jag visst liggande över mitt yogabolster med Gayatri Mantrat i öronen…

…bara för att i nästa ögonblick yrvaket dra på mej löpartajtsen och pallra mej till löpargänget och dra ett gemensamt pass på cirkus 6 km. Hade för mycket sömnskorv i ögonen för att hinna bli nervös, så vi satte bara igång. Längs med skogsstigen i maklig takt, utfallsstegsgång uppför backe, trippetripp över stenar, fartleksintervaller längs med grusvägen och springa backe med blodsmak i munnen. Som avslut plankan + lite spindelman-moves och lite dynamisk stretch på det. Så. Mycket. Roligare. Tillsammans.

Smoothie på det, med bland annat hampaprotein. Och helgen var all.

Annonser

8 reaktioner på ”helgsammandrag, eller, dethär har jag gjort.

 1. Men bra jobbat med lördagens löppass och vad lyxigt att få akupunktur efteråt, hoppas det kan hjälpa för axeln!

 2. Vilken helg! Här är en till som slumrat till Gayatri Mantrat men i vilan efter yoga för alla 10 kroppar. Akupunktur är grejen! Kram

 3. Ja, hellre nålar än piller… om man säger så ;)

 4. Jag har en monoton inspelning av Gayatri Mantrat och det är som ett slå en klubba i huvudet på mej när jag hör den. Skönt!

 5. ”Lite spindelmannen-moves” – det låter hur spännande som helst! Och smoothie på hampaprotein! Berätta mer!

 6. Låter som en perfekt helg!
  Kram

 7. I'll be right back at ya! Hampaproteinet har jag tänkt skriva om länge, men det har bara inte blivit av. Men nu så! Spindelmannen-moves är att stå i planka och växelvis dra upp knäna mot armhålan så att säga. Lagom tungt, men gör gott :)

 8. Javisst, en laddande helg = superviktigt för mej (lite ego sådär ;))
  Kram ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s