om att välja.

Skogen idag igen. På det meditativa sättet. Klev utanför stigarna stundtals och sjönk ner i mossan. Sat Nam Wahe Guru var ofta med mej i steget. Den sortens meditation, som verkligen kryper in i alla mina vrår. Då jag bara är utan att tankarna fastnar eller går i loop. Som att nollställa och börja om.

Visst, det sker i meditationsteknikerna på yogamattan också, men där finns ofta ett syfte. Ett mer eller mindre uttalat mål, som det ibland är otroligt skönt att släppa taget om. Faktum är att jag precis nu är in between två sadhanas. Har nyligen avslutat en 40-dagars resa och hade säkert kunnat fortsätta på densamma, men satte punkt och är därmed lite fritt hängande.

Fast utan mina riktlinjer, utan en spikad sadhana, blir jag snabbt utan styrsel. Så tydligt, så tydligt. En kriya där, en meditation där. Nej, det är skönt ett tag, men sen blir jag rastlös och får rycka på axlarna-mentalitet. Ändring nu.

Dagens meditativa gång gjorde det den skulle. Ge klarhet. Tack för det.
Ikväll börjar jag en ny resa. 40 dagar.

För jag väljer själv. Jag väljer att vara disciplinerad då det ger struktur åt min rastlöshet. Det håller mej på banan. Särskilt sen jag lärt mej se skillnaden mellan prestation och disciplin.

Inte bara i yogan. I allt annat också.
Jag väljer vad jag gör av min tid. Sen får andra använda sin bäst de vill.

Jag väljer att våga lite mer än tidigare. Tro att underlaget håller. Och faller jag igenom, så finns det en mening med det också. Inte fundera så mycket. Välja det som känns rätt i hjärtat. Följa intuitionen.

Följa min väg. Våga gå den. Ha rätta sortens skygglappar på. Stå för mina egna steg. Tro och lita på mej själv. Välja själv.

Välja det som är viktigt. För mej. Följa mitt eget ljus. Sat Nam Wahe Guru. Ibland behövs ett par timmar i skogen med tankerensning. Då blir riktningen tydligare. Syftet lyser klarare. Ungefär som höstlöven.

#söndagspoesi
Annonser

9 reaktioner på ”om att välja.

 1. Hej där snygging!
  En nyfiken undran vad dina nästa 40 består av?
  Och underbara bilder…

  Kram!

 2. Dina ord låter så självklara precis som dina steg. Älskar också skogen, den är ett tempel på sätt och vis för mig. Kramar!

 3. Vilka vackra bilder! Nu inspirerar du mig djupt in. Jag har inte lyckats få till någon 40 dagars på länge utan varvar några pass för de tio kropparna. & blir också så nyfiken på din nya 40 dagars.. Kram

 4. Åh, så glad att just ni läser här och att ni kommenterar så jag blir alldeles rörd. Tack ♥
  Min 40-dagars återkommer jag riktigt snart till!

 5. Nu har jag kollat ordentligt var Kronoby ligger, istället för att bara visualisera dig någonstans långt däruppe i finska skogarna… och upptäckt att du finns ju inte alls så långt bort som jag trodde! :D På andra sidan Umeå bara, typ! Det betyder ju att en fjällresa eller finsk skogsresa är fullt genomförbar i framtiden! <3

 6. Javisst, jag är inte i Karelen (tackochlov) :D
  Färja går ju Umeå-Vasa (som ligger 10 mil söderut från mej) så jo, det är inte helt otänkbart att vi får till något trevligt framöver. Till exempel ett yogiskt löpäventyr med dej och mej som arrangörer ♥

 7. Tack för att du delar dina tankar, fina männ'ska. Jag funderar ganska mycket som du (eller, som jag uppfattar dina funderingar, förstås). Det är skönt att spegla mig lite i dig. Som är så klok.


 8. Spegling är fint. Igenkännande likaså. Vi är inte så olika, nån av oss.
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s