det hänger ihop. förstås.

  

Sockret, träningen och sammanhanget. Så har jag upptäckt ett mönster. Igen. Snabbhandlade på lunchen och fast jag egentligen inte var sugen nappade jag tag i chokladen. Fast jag inte var sugen. Det hörs ju. Vanebeteende. Check! på att mina (socker)vanor hänger väldigt tight ihop med rastlöshet.

I snart två veckor har jag legat lite lågt med både löpningen och styrketräningen. Inte vågat satsa 100% då en liten förkylningskänsla, som sagt, retat mej. Hållit tillbaka för jag vill verkligen inte hamna i snorträsket. Fast idag fick jag nog.
Inte minst när jag åt dendär chokladen.
Rastlöshet. Stillasittande. Ont om tid. För mycket inomhus. Svajig yoga. Ynklig meditation. Träning som uteblir. Lathet. Påtvingad vila. Välj ett eller flera alternativ. Behövs bara ett och det behövs bara ett par dagar, så står jag där och nallar av chokladen. Så mycket annat sött bryr jag mej inte om, men mjölkchoklad…!
Och efter chokladen kommer Det stora Suget smygande. Så rullar det på. Bryt!
Chokladsug ska med träning fördrivas. Så är det bara.
Ikväll botade jag mej själv. Belönar mej imorron med…. träningsvärk.
Annonser

10 reaktioner på ”det hänger ihop. förstås.

 1. Ibland så.
  På´t igen bara :)

 2. Ja, du om nån vet vad jag pratar om här ♡

 3. Mitt sockerätande kommer när jag är trött. Kanske tror att jag ska bli piggare när jag rotar i skåpen och äter upp barnens kvarglömda lördagsgodis som inte ens är gott… Kram!

 4. Alltför hög igenkänningsfaktor här! Men visst hänger det ihop. Och som Ulrika också skriver, när tröttheten dånar in då letar jag efter något uppiggande istället för att sova…

 5. Ligger nog något i detdär för min del också, ävenom jag har ”större mönster” när det kommer till inaktivitet. Att tömma skåpen på transfettdrypande kex är också sådant jag helst vill glömma…. och som du säger, gammalt godis, som ingen annan velat ha…. Urk ;)
  Kramen!

 6. Ja, typ slumra på soffan med en stooooor chokladkaka på magen ;)
  Jag i ett nötskal.
  Kram!

 7. Skönt med någon mer som lätt äter maa rastlöshet! Uttråkning och oro är mina största energifiender. Blä.

 8. Samtidigt. Shit, nån last måste man ju få ha ;)
  Fast det är bra att göra sig medveten, inte falla i fällan alltför ofta.

 9. Oja så är det verkligen, tränar jag så äter jag atomatiskt nyttigare, tränar jag inte blir jag mer sötsugen! Eller rent av struntar i att vara nyttig!

 10. Exakt. Försoffning = sötsug. Easy peasy logik ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s