en helt annan cirkulation.

Höst betyder kyla och blåst. Detdär råa som jag inte riktigt kan med. Förut har det nästan förlamat mej och jag har haft känslan att jag kommer frysa ihjäl. På riktigt. Fast nu har jag märkt, sedan jag började springa, att det finns en helt annan cirkulation i min kropp. Som om värmen når längre ut i händerna och fötterna än tidigare. Det är liksom inte längre lika katastrofalt när det viner kring öronen. Nej, jag tycker inte om det, men jag kan förlika mej med det.

Min väninna, hon med akupunkturnålarna, som känt mej sen barnsben säger att min cirkulation förbättrats avsevärt. Min puls berättar att springet gör mej gott, inte bara rent värmemässigt, utan det tycks stärka mej på ett bra sätt överlag. Naturligtvis så länge det hålls inom rimliga gränser, men eftersom jag inte har några planer på att löpa senior-VM eller motsvarande så finns inget att bekymra sig över.

Det sköna är också att jag kan bemöta hösten så annorlunda i år. Jaha, den är här nu. Jag står redo med halsdukarna och varma jackan. Undviker att bli kall. Herregud, jag är ju inte född bakom en sten och måste envisas med att gå i midjekorta tröjor och bara ben bara för att… Jag kan klä på mej. Jag kan vara förutseende. Och inte minst, jag kan röra på mej – hålla igång och ta hand om min cirkulation. Samt få lite nålar instuckna här och där för att ytterligare hjälpa till.

Helt ärligt en lättnad, också, att slippa gå omkring och gnälla jagfrysertilldödsmartyr-ramsan. Blir mycket extra tid och energi över till annat. Vågar jag säga att jag inte ens drömmer om någon resa till varmare breddgrader heller? Trodde aldrig jag skulle få uppleva den hösten. Fast fråga mej på nytt om någon vecka, sånt här kan ju förändras över en natt. Även fast man sover med yllesockorna på.

Annonser

3 reaktioner på ”en helt annan cirkulation.

  1. Det händer saker i kroppen när man gör det som är bra för en själv. När jag började med yogan sa min akupunktör att hela cirkulationsbilden såg annorlunda ut. Har aldrig kalla fötter och händer sedan dess. Det som jag hade haft hela mitt liv innan. Men jag är däremot ingen som fryser fast ytan kan vara kall om du förstår hur jag menar? Jag är inte kall inuti. Så kylan är skön för min del som är varm inuti. Det handlar om vilken dosha som är dominant där tror jag. Och pittan värmer mig fint :)

  2. Samma här, jag var alltid iskall om händer & fötter men efter jag började yoga för 11 år sen så försvann det succesivt. Fast erkänner att jag drömmer om en resa till varmare breddgrader för hela familjen.. Kram

  3. Absolut har yogan hjälpt mej också, men jag har tydligen behövt mer kondtionsträning för att det ska komma igång ordentligt. Jag hade verkligen apdålig kondition förra hösten, inte undra på att det var tungrott :) Det var dendär ljuva, gyllene vägen och lagom mycket av det goda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s