så mycket lättare.

Jag har känt att det varit på gång. Senaste dagarna. Som en pyrande, liten vulkan. Något som behövt ta sig ut. Känner du igen?

Det händer med jämna mellanrum. Som att bröstkorgen drar ihop sig och blir stel. Det är så för mej. Till först förstår jag inte riktigt vad som är på gång. Stegen blir långsammare, glöden minskar och energin puttrar ojämnt. Det påminner om pms, men det är inte det. En bakåtböj på yogamattan smärtar och att ligga över ett bolster för att öppna upp är mer ångestladdat än skönt.

Då vet jag. Något är på väg ut. Upp.
Oftast kommer det oförhappandes. Vad? Nu? Varför?

Men så står jag där med krattan och har låten nedan på repeat i öronen. Jo, samma låt jag delade på Facebook häromdagen. Den fungerar som motorväg rakt in i hjärtat. Där och då med fötterna i stövlarna, höstljummen kväll, lövhoparna och just dedär orden i mina öron. Så kommer äntligen gråten. Befriande, bubblande och väldigt renande.

Dedär gamla sorgerna. Förlusterna. All ånger. Alla om.
Ibland måste de ut.
Så skönt när det är över. Så mycket lättare.

Ikväll ska jag lägga mej över mitt bolster. Låta det sista tona ut. Sat Nam.

Annonser

11 reaktioner på ”så mycket lättare.

 1. Låten ger rysningar! Jag har en egen sån låt som är som att trycka på en knapp för gråten. Nu har jag plöjt hela din blogg och det är så fantastisk läsning, både sättet du skriver, och alla tankar, som träffar så rätt.

 2. Tårögd av dina ord. Kram från hjärtat♥

 3. Du skriver så fint. Jag hoppas det lättade – trycket. Och jag hoppas att vilan i kväll är snäll mot dig.

 4. Bara du kan skriva så ♥

 5. Gråtknappslåtar är en livsnödvändighet ♥
  Tack fina för dina ord – du ska veta att jag är själaglad att du numera finns på min Bloglovin!!

 6. Det lättade!
  Kram härliga du!!

 7. Ta hand om dig och ha en go helg!

 8. Ja ibland måste det bara rensas, tack för att du delade med dig.Precis vad jag behövde häromdagen. Kram på dig finaste Nina <3

  Kram Lotta

 9. Så glad att du släppte ut det. I gråten och yogan, det är så välgörande även om det gör ont när det pågår. Stor varm kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s